Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον νέο του ρόλο: «Λατρεύω τις προκλήσεις»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ευδοκιμεί στην πρόκληση της εκμάθησης ενός νέου ρόλου στην Λίβερπουλ που τον ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή.

Αλεξάντερ-Άρνολντ για τον νέο του ρόλο: «Λατρεύω τις προκλήσεις»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την πρόσφατη άνοδο της Λίβερπουλ, η οποία έχει πετύχει έξι διαδοχικές νίκες στην Premier League και έχει μπει δυναμικά στην διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Ένας υπέροχος Απρίλιος περιελάμβανε έξι ασίστ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, καθώς χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε έναν υβριδικό ρόλο που του επιτρέπει να μπαίνει στην μεσαία γραμμή ξεκινώντας από το δεξί άκρο της άμυνας, όταν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει την κατοχή της μπάλας.

Ο 24χρονος ψηφίστηκε ως παίκτης του μήνα για την ομάδα του και πριν από το ταξίδι της Δευτέρας στην έδρα της Λέστερ, ανέλυσε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την στρατηγική αλλαγή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ:

Ως ομάδα έχετε αποδείξει ότι είναι πολύ δύσκολο να σας σταματήσει κανείς μόλις μπείτε σε ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε και τώρα σε αυτόν τον ρυθμό;

Ναι, αισθάνομαι ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Είχαμε αναλαμπές κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά δεν ήμασταν σε θέση να το υποστηρίξουμε, είχαμε μεγάλα αποτελέσματα και στη συνέχεια δεν ήμασταν σε θέση να τα ακολουθήσουμε και στη συνέχεια ακολούθησαν απογοητευτικά αποτελέσματα. Ενώ αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να τα συνεχίσουμε και έχουμε αυτή την πίστη - απλά απολαμβάνουμε ξανά το ποδόσφαιρο.

Ποια θέση παίζεις τώρα ως άτομο;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πώς θα το αποκαλούσα - οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς όρους και διαφορετικές ερμηνείες γι' αυτό. Νομίζω ότι απλά παίζω με τον τρόπο που μου λέει ο προπονητής και με τον τρόπο που αισθάνομαι ότι πρέπει να παίξω. Αλλά ναι, είναι να παίζω πιο κεντρικά, να μπορώ να επηρεάζω το παιχνίδι σε μια κεντρική περιοχή και να έχω την ελευθερία να εκφράζομαι και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει παιχνίδια. Νομίζω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από πολλά παιδιά που κλήθηκαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα, δεν είμαι μόνο εγώ, και νομίζω ότι όλοι προσαρμόστηκαν πολύ καλά.

Πώς ήταν η αρχική συζήτηση και η πρώτη προπόνηση όταν οι προπονητές σου είπαν ότι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα;

Δεν χρειαζόταν να πάρει τόσο πολύ χρόνο, γιατί νομίζω ότι το επιτελείο ήξερε ότι θα καταλάβαινα τον ρόλο και τι πρέπει να προσφέρω σε αυτόν. Απλά μου έλεγαν πού έπρεπε να βρίσκομαι και μέσα σε αυτό να έχω την ποιότητα και την εξυπνάδα για να μπορέσω να δουλέψω με αυτό. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν κυριολεκτικά την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την Άρσεναλ, και απλά μας είπαν: "Αυτό θα κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα, θα χτίσουμε με δύο εξάρια και μια τριάδα πίσω και θα αντικατοπτρίσουμε το σχήμα της Άρσεναλ και θα τους δημιουργήσουμε αυτό το πρόβλημα". Είδατε [στο] πρώτο ημίχρονο ότι ήταν δύσκολο επειδή ήταν ολοκαίνουργιο και δεν είχαμε δουλέψει πάνω σε αυτό, για να είμαι ειλικρινής, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και νομίζω ότι σε ένα σύστημα και έναν σχηματισμό όπως αυτός ο έλεγχος του παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας. Μόλις μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό, και από τότε το καταφέραμε, μπορέσαμε να δείξουμε όλες μας τις αρετές.

Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν σου είπαν το σχέδιο;

Ενθουσιασμένη, για να είμαι ειλικρινής. Λατρεύω τις προκλήσεις, λατρεύω να δοκιμάζω και να μαθαίνω νέα πράγματα και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνω τον τελευταίο μήνα περίπου από τότε που μου δόθηκε αυτός ο νέος ρόλος στην ομάδα: να κάνω ερωτήσεις, να μαθαίνω, να θέλω να καταλάβω τι πρέπει να προσφέρω, πώς μπορώ να μάθω, πώς μπορώ να γίνω καλύτερος, πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και απλώς να κατανοήσω έναν διαφορετικό ρόλο. Να παίζω με διαφορετικό τρόπο, να μαθαίνω τους διαφορετικούς κανόνες που πρέπει να φέρει ένας μέσος ή κάποιος στο κέντρο του γηπέδου σε σύγκριση με κάποιον που βρίσκεται στο πλάι - να απομακρύνω παίκτες, να δημιουργώ χώρο για άλλους, να είμαι μια επιλογή, γωνίες, να ελέγχω τους ώμους, υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα σε αυτό. Όλα αυτά ήταν καινούργια στην αρχή, αλλά αν είμαι ειλικρινής, μου φάνηκαν φυσικά, και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που είναι εμφανές - ότι φαίνεται και φαίνεται φυσικό.

Παίρνεις πολύ την μπάλα τώρα - πόσο ευχάριστο είναι αυτό;

Λατρεύω να έχω την μπάλα! Είναι κάτι που δεν θα αποφύγω ποτέ. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα προσόν που πάντα διέθετα: όταν τα πράγματα πάνε καλά και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, θέλω πάντα να παίρνω την μπάλα και δεν φοβάμαι να κάνω λάθη. Νομίζω ότι είμαι τυχερός που έχω αυτή την ικανότητα και αυτή τη νοοτροπία γύρω από αυτό, αλλά νομίζω ότι το να βρίσκομαι στη μπάλα, να έχω επιρροή, να δανείζω τη μπάλα, να την παίρνω πίσω, να κάνω την ομάδα να δουλεύει, να βοηθάω στη δημιουργία επιθέσεων και να χτίζω από πίσω είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. Το να έχω αυτή την ευθύνη και να αισθάνομαι αυτή την ευθύνη είναι κάτι που μου αρέσει και μου αρέσει να το αισθάνομαι. Το να ξέρω ότι η ομάδα με χρειάζεται και εγώ χρειάζομαι την ομάδα για να δουλέψουμε χέρι-χέρι είναι κάτι που μου αρέσει.

Ανέφερες την ευθύνη εκεί - αυτός ο ρόλος έχει περισσότερες ευθύνες όσον αφορά την υπαγόρευση του παιχνιδιού, έτσι δεν είναι;

Ναι, προσπαθώ να ελέγχω το παιχνίδι, να παίζω το παιχνίδι και να υπαγορεύω το ρυθμό και την ταχύτητα του τι κάνουμε. Νομίζω ότι υπάρχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες στα μικρά πράγματα, τις λεπτές λεπτομέρειες, που ο κόσμος δεν τις βλέπει, αλλά απλά υπαγορεύει τον ρυθμό του παιχνιδιού ανάλογα με το σε ποιον πασάρεις, την ταχύτητα με την οποία πασάρεις - όλα αυτά δίνουν μηνύματα για το τι πρέπει να κάνεις. Παίζεις μια αργή μπάλα και είναι, "Κράτα την μπάλα", ενώ αν την πατήσεις σε κάποιον που είναι πίσω στο πόδι είναι, "Γύρνα, είμαστε καλά, προχώρα μπροστά". Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτά τα μικρά μηνύματα που κάποιος στο κέντρο του γηπέδου πρέπει να γνωρίζει και να καταλαβαίνει και να μαθαίνει και, όπως είπα, μου αρέσει να μαθαίνω τι να κάνω και πώς να το κάνω και πώς να υπαγορεύω ένα παιχνίδι.

Η ομάδα έχει πιάσει ένα δυνατό σερί φόρμας με έξι συνεχόμενες νίκες - είναι αυτή η ομάδα στα καλύτερά της όταν σε έχουν ξεγράψει κάποιοι;

Σίγουρα, σίγουρα. Νομίζω ότι ως παίκτες σας αρέσει να σας υποτιμούν, σας αρέσει να είστε το αουτσάιντερ και να έχετε αυτή τη νοοτροπία και να θέλετε να αποδείξετε ότι ο κόσμος κάνει λάθος. Οι άνθρωποι λένε συνεχώς πράγματα για εμάς, ως ομάδα, ως άτομα, και είναι στο χέρι μας να βγούμε εκεί έξω και να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος και να αποδείξουμε πόσο καλοί είμαστε ως ομάδα και ως άτομα, και νομίζω ότι ο τελευταίος μήνας ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό.

Η Λέστερ βρίσκεται στην τελευταία τριάδα, αλλά το παραβλέπετε αυτό λόγω της ποιότητας των παικτών που διαθέτει;

Ναι, ξέρουμε το πλαίσιο του παιχνιδιού, ξέρουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και ξέρουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν γι' αυτούς, είναι τώρα ή ποτέ, είναι ένα must-win αν είμαστε ειλικρινείς, και το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά δεν είναι, "Είναι στην τελευταία τριάδα, άρα δεν είναι καλοί και παλεύουν για τη ζωή τους", είναι, "Έχουν πραγματική ποιότητα και το δείχνουν αυτό, είναι απλά η θέση στην οποία βρίσκονται". Οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε σε αυτό το πρωτάθλημα, οπότε είναι κάτι που γνωρίζουμε και ξέρουμε τι να περιμένουμε πραγματικά.