Μάντσεστερ Σίτι: Η ημέρα που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στην Premier League

Το Σάββατο (13/5) είναι η 11η επέτειος από το γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο στις καθυστερήσεις που βοήθησε την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην Premier League. Λίγα παιχνίδια ήταν γεμάτα με τόσες αφηγήσεις, ιδιορρυθμίες και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Διαλέγουμε μερικά από τα καλύτερα από εκείνη την ιστορική αναμέτρηση.

Μάντσεστερ Σίτι: Η ημέρα που κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στην Premier League

Είναι η επέτειος του θρυλικού γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο. Μια από τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία της Premier League. Η ιστορία εκείνου του αγώνα είναι ευρέως γνωστή, αλλά αξίζει να φρεσκάρουμε την μνήμη σας. Το Σάββατο (13/5) συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στην Premier League.

Στη συνέχεια κατέκτησε άλλα πέντε, αλλά τότε, το να κόψει το νήμα της Premier League ήταν κάτι που φαινόταν αδύνατο. Μια ομάδα της ΚΠΡ γεμάτη με πρώην παίκτες της Σίτι βρισκόταν ανάμεσα σε αυτούς και την αθανασία της Premier League.

Όχι μόνο ο Μαρκ Χιουζ ήταν ο προπονητής της ΚΠΡ εκείνη την ημέρα, έχοντας προηγουμένως διοικήσει την Σίτι, αλλά και οι Σον Ράιτ-Φίλιπς (178 συμμετοχές), Τζόι Μπάρτον (130) και Νεντούμ Ονουόχα (95) είχαν παίξει επίσης σε αυτήν. Στην πραγματικότητα, η ομάδα των Hoops είχε παίξει υπερδιπλάσιους αγώνες Premier League για την Μάντσεστερ Σίτι από ό,τι για την ΚΠΡ (403 έναντι 251).

Ο Ράιτ-Φίλιπς ήταν παίκτης της Σίτι στην αρχή της περιόδου 2011-12 και ο Ονουόχα έπαιξε σε αυτήν το πρώτο μισό της ίδιας σεζόν. Κατέχει το περίεργο επίτευγμα να είναι ο πιο πρόσφατος παίκτης που έχει παίξει για τους νικητές του τίτλου της Premier League και εναντίον τους σε μία σεζόν.

Αφήστε τους να φάνε τούρτα γενεθλίων

Εκείνη την ημέρα, ο Γιάγια Τουρέ έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Premier League που κέρδισε τον τίτλο στα γενέθλιά του, κάτι που είναι ειρωνικό, δεδομένου ότι δύο χρόνια αργότερα ήρθε σε ρήξη με τον σύλλογο, αφού παραπονέθηκε ότι δεν του αγόρασαν τούρτα γενεθλίων.

Η Σίτι συνέχισε να κατακτά άλλους πέντε τίτλους και μάλιστα με πολύ πιο υγιή περιθώρια από την διαφορά τερμάτων που την έφερε πάνω στην κορυφή πριν από 11 χρόνια. Τον έχουν κατακτήσει με δύο (2013-14), 19 (2017-18), έναν (2018-19), 12 (2020-21) και έναν (2021-22) βαθμό διαφορά τα προηγούμενα χρόνια.