Έμερι: «Όπως η Ρεάλ σταμάτησε τον Χάαλαντ, εμείς θα σταματήσουμε τον Κέιν»

Ο Ουνάι Έμερι χρησιμοποίησε μια μοναδική συνεδρία με βίντεο αυτή την εβδομάδα για να ενημερώσει τους κεντρικούς του αμυντικούς για τον καλύτερο τρόπο να σταματήσουν τον φορμαρισμένο επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

Έμερι: «Όπως η Ρεάλ σταμάτησε τον Χάαλαντ, εμείς θα σταματήσουμε τον Κέιν»

Ο προπονητής της Άστον Βίλα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον τρόπο με τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης αμύνθηκε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του Champions League την Τρίτη, ώστε συγκέντρωσε μια σειρά από αποσπάσματα για να μελετήσουν οι δικοί του αμυντικοί.

Ο 51χρονος Έμερι πιστεύει ότι ο Κέιν είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Σίτι, αλλά αφού είδε τους Μαδριλένους να σταματούν τον Νορβηγό μεσοβδόμαδα, ελπίζει ότι οι αμυντικοί του θα μάθουν τώρα μερικά επιπλέον κόλπα μετά την ανάλυση από κοντά.

Ο Ισπανός προπονητής της Βίλα λέει ότι είναι ενθουσιασμένος με την πρόκληση να αντιμετωπίσει τον Κέιν, επειδή θέλει «να δει πώς μπορούν οι αμυντικοί μας να αμυνθούν εναντίον του».

Και πρόσθεσε: «Είπα στον Μινγκς και τον Κόνσα να παρακολουθήσουν πώς έπαιζαν ο Ρούντιγκερ και ο Αλάμπα για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς αμύνθηκαν τόσο καλά τον Χάαλαντ, ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος στον κόσμο. Ήταν καταπληκτικοί.

Ο Κόνσα και ο Μινγκς πρέπει να μάθουν. Πρέπει να το παρακολουθήσουν γιατί θέλω να έχω την ίδια άμυνα που αντιμετωπίζει έναν επιθετικό όπως ο Χάαλαντ και να τον κερδίζει.

Τώρα, έχουμε τη δυνατότητα με τον Χάρι Κέιν. Φυσικά, πρέπει να αγωνιστούμε στο γήπεδο και θα είναι ένα δύσκολο 90λεπτο, αλλά μου αρέσει πολύ.

Λέω στους παίκτες ότι αυτό είναι το ματς που θέλω να παίξω και θέλω να αντιμετωπίσω. Μου αρέσει να έρχομαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους».

Ο Κέιν έχει οκτώ γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια του και 34 σε 59 συμμετοχές τόσο για το σύλλογο όσο και για τη χώρα του φέτος.