Μόγιες: «Πιθανότατα θα φύγει ο Ράις»

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες, παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» ο μέσος Ντέκλαν Ράις να φύγει από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι.

Μόγιες: «Πιθανότατα θα φύγει ο Ράις»

Ο Ντέκλαν Ράις, 24 ετών, ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν φέτος στην, παρά την κακή πορεία στο πρωτάθλημα.

Νωρίτερα μέσα στην σεζόν, η Άρσεναλ σχεδίαζε μια καλοκαιρινή κίνηση για τον Ράις, καθώς θέλει να ενισχύσει τις επιλογές της στη μεσαία γραμμή. Η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν επίσης στο παρελθόν δείξει ενδιαφέρον γι' αυτόν.

«Ειλικρινά ελπίζουμε να μείνει», δήλωσε ο Μόγιες την Παρασκευή. «Θα θέλαμε πολύ να είναι παίκτης της Γουέστ Χαμ, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει στο τέλος της σεζόν.

Οπότε αυτό είναι ένα από τα σενάρια γύρω από τον σχεδιασμό. Υπάρχουν σχέδια που έχουμε τον Ντεκ εδώ, αλλά έχουμε επίσης πλήρη επίγνωση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τον έχουμε».

Το συμβόλαιο του Ράις στην Γουέστ Χαμ λήγει το 2024 και δεν υπάρχει οψιόν επέκτασης. Τον Δεκέμβριο, ο Ράις είχε απορρίψει τρεις προτάσεις νέου συμβολαίου από την Γουέστ Χαμ εν μέσω της επιθυμίας του Άγγλου διεθνή να μετακομίσει σε έναν σύλλογο όπου θα μπορεί να διεκδικήσει τρόπαια.

Σε δηλώσεις του τον Φεβρουάριο, ο Μόγιες υποστήριξε ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν ένα ποσό- ρεκόρ για να αποσπάσει τον Ράις από την Γουέστ Χαμ, αν και όταν αποχωρήσει από τον σύλλογο του ανατολικού Λονδίνου. Η Τσέλσι έσπασε το ρεκόρ στην Αγγλία τον Ιανουάριο, όταν απέκτησε τον Έντσο Φερνάντες από την Μπενφίκα έναντι 106,7 εκατ. λιρών (133,6 εκατ. δολαρίων).

Ο Ράις έχει πραγματοποιήσει 240 συμμετοχές με την Γουέστ Χαμ από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2017. Έχει επίσης κερδίσει 41 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας.

Η Γουέστ Χαμ είναι 15η στην Premier League με 37 βαθμούς. Ταξιδεύει την Κυριακή στην έδρα της Μπρέντφορντ πριν από τον επαναληπτικό ημιτελικό του Europa Conference League με την ΑΖ Άλκμααρ την Πέμπτη, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς με 2-1.