Μάντσεστερ Σίτι: Παράπονα Γκουαρντιόλα λόγω... Eurovision

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τον προγραμματισμό του κρίσιμου αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον για την Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο - με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision να αποτελεί παράγοντα έκπληξης.

Μάντσεστερ Σίτι: Παράπονα Γκουαρντιόλα λόγω... Eurovision

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξιδεύει στην έδρα της Έβερτον την Κυριακή, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέχεια να φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League την Τετάρτη.

"Δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή μου από τη Ρεάλ, γιατί έχουμε χρόνο - όχι πολύ χρόνο, γιατί παίζουμε την Κυριακή, ευχαριστώ πολύ - αλλά το παιχνίδι στο Γκούντισον Παρκ είναι προτεραιότητα", δήλωσε ο Γκουαρντιόλα την Παρασκευή.

Η Σίτι έπαιξε το πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη την Τρίτη, που σημαίνει ότι θα μπορούσε θεωρητικά να έχει παίξει το παιχνίδι με την Έβερτον το Σάββατο και να έχει μια επιπλέον ημέρα για να προετοιμαστεί για την επίσκεψη της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι την επόμενη εβδομάδα.

Όμως η Eurovision φιλοξενείται στην πόλη του Λίβερπουλ το Σάββατο, γεγονός που απαιτεί μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.

"Είμαι αρκετά σίγουρος ότι η La Liga και η Premier League θέλουν να βοηθήσουν τις ομάδες, δεν νομίζω ότι θέλουν να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα", συνέχισε ο Γκουαρντιόλα.

"Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα με αυτόν τον αριθμό αγώνων. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε το Σάββατο λόγω της Eurovision στο Λίβερπουλ και δεν έχουμε αρκετή αστυνομία για να κάνουμε δύο εκδηλώσεις ταυτόχρονα.

Θα προτιμούσαμε να είχαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε, αλλά είναι αυτό που είναι. Δεν είναι όπως στη Γαλλία ή τη Γερμανία όπου (οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη) παίζουν την Παρασκευή. Εδώ, η Πρέμιερ Λιγκ είναι πιο σημαντική και το πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα".

Η Σίτι ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Premier League με παιχνίδια με την Τσέλσι, την Μπράιτον και την Μπρέντφορντ, πριν από τον τελικό του FA Cup με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 3 Ιουνίου.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και ένα βαθμό μπροστά από την Άρσεναλ, η οποία έχει δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο.