Άστον Βίλα: Προσλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο των Φιλαδέλφεια 76ερς, Κρις Χεκ

Η Άστον Βίλα θέλει να ενισχύσει την ανώτερη διοικητική της δομή, προσλαμβάνοντας τον πρώην πρόεδρο των Φιλαδέλφεια 76ερς, Κρις Χεκ.

Άστον Βίλα: Προσλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο των Φιλαδέλφεια 76ερς, Κρις Χεκ

Οι ιδιοκτήτες της Άστον Βίλα, Νάσεφ Σαουίρις και Γουές Έντενς έχουν βάλει στόχο τον Κρις Χεκ καθώς προχωρούν με φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη του συλλόγου.

Ο Χεκ αποχώρησε από τον προηγούμενο ρόλο του τον Ιούνιο του 2022 έπειτα από εννέα χρόνια στην ομάδα του NBA και επαινέθηκε από τους συνδιαχειριστές Τζος Χάρις και Ντέιβιντ Μπλίτζερ για την "καθιέρωση των 76ερς ως ένα πραγματικά παγκόσμιο εμπορικό brand".

Βοήθησε τους Σίξερς να ξεπεράσουν τα ρεκόρ της ομάδας σε πωλήσεις εισιτηρίων και χορηγιών, ενώ παράλληλα είχε θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα της Φιλαδέλφειας.

Ο Έντενς, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της αντίπαλης ομάδας του NBA, Μιλγουόκι Μπακς, πίεσε για αυτή την κίνηση και πιστεύει ότι θα προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο στην τρέχουσα δομή.

Ο Χεκ, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ειδικός στο εμπορικό τμήμα, έχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο από τη θητεία του ως πρόεδρος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς, όπου εργάστηκε μεταξύ 2011 και 2013.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν η αναμενόμενη άφιξή του θα έχει αντίκτυπο σε άλλους που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις στον σύλλογο.

Ο Κρίστιαν Πέρσλοου είναι διευθύνων σύμβουλος της Βίλα εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της τύχης του συλλόγου στο γήπεδο.

Ο Πέρσλοου εργάστηκε επίσης ακούραστα για τα σχέδια ανάπλασης του Villa Park με την εισαγωγή μιας νέας βόρειας κερκίδας, καθώς και για τις βελτιώσεις στο προπονητικό συγκρότημα Bodymoor Heath και τη δημιουργία μιας νέας ακαδημίας στο κέντρο της πόλης.

Καθώς η Βίλα συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια καθιερωμένη ομάδα της Premier League με φιλοδοξίες για είσοδο στην πρώτη εξάδα, οι ιδιοκτήτες βλέπουν την σημασία της ενίσχυσης βασικών τμημάτων για να βοηθήσουν τον σύλλογο να ανθίσει.

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα, Ματέου Αλεμανί, πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα όταν αποχωρήσει από τους ισπανικούς γίγαντες την 1η Ιουλίου.

Θα συνεργαστεί στενά με τον προπονητή Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει τρία παιχνίδια που απομένουν για τη σεζόν στην Premier League και έχει ήδη βοηθήσει να εξασφαλιστεί μια θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια.

Η Βίλα αντιμετωπίζει το Σάββατο την Τότεναμ με τις ελπίδες για μια θέση στην πρώτη επτάδα να είναι ακόμα ορατή.