Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι «κανονιέρηδες»

Η Άρσεναλ κέρδισε 2-0 τη Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ματς λιγότερο. Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι «κανονιέρηδες»

Ζωντανές διατήρησε η Άρσεναλ τις ελπίδες της για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 2-0 τη Νιουκάστλ σε ένα χορταστικό ματς στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 35η αγωνιστική και με το τρίποντο αυτό μείωσαν στον πόντο τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βέβαια έχει ένα ματς λιγότερο.

Αντίθετα, οι «καρακάξες» δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, στη μάχη που δίνουν για να επιστρέψουν στα «σαλόνια» του Champions League για πρώτη φορά το 2004. Η ήττα κράτησε το σύλλογο του αγγλικού βορρά στους 65 πόντους και στο +3 από την πέμπτη Λίβερπουλ (έχει ένα ματς περισσότερο).

Η Νιουκάστλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και είχε δοκάρι μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης με τον Μέρφι, ωστόσο το γκολ στο παιχνίδι ήρθε τελικά για λογαριασμό της Άρσεναλ στο 14’, με το δυνατό συρτό σουτ του Έντεγκααρντ.

Οι λονδρέζοι φλέρταραν εν συνεχεία με την επίτευξη κι ενός δεύτερου τέρματος, αλλά είδαν τον Πόουπ να αποσοβεί τους κινδύνους για την εστία του, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) η Νιουκάστλ είχε και δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι, με τον Ίσακ να σημαδεύει την αριστερή δοκό.

Στο 51’ ήρθε η σειρά του Μαρτινέλι για την Άρσεναλ, που σημάδεψε το δοκάρι της Νιουκάστλ, ώσπου στο 72’ οι «κανονιέρηδες» διπλασίασαν τα τέρματά τους με το αυτογκόλ του Φαμπιάν Σαρ από την επιθετική προσπάθεια του Μαρτινέλι.

Το σκορ παρέμεινε στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα παρά τις προσπάθειες της Νιουκάστλ και οι «κανονιέρηδες» πήραν το πολυπόθητο τρίποντο, που τους κρατά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.

Το προφίλ της 35ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/5

Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2-1
(19', 27' Γκουντογκάν - 85' Ροντρίγκο)

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1-3
(21' Βίνα - 9' Γκάλαχερ, 82' Μπαντιασίλ, 86' Ζοάο Φέλιξ)

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1-0
(45'+1' Κέιν)

Γουλβς – Άστον Βίλα 1-0
(9' Γκόμες)

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ 1-0
(13' Σαλάχ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5

Νιουκάστλ – Άρσεναλ 0-2
(14’ Έντεγκααρντ, 72’ αυτ. Σαρ)

21.00: Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/5

17.00: Φούλαμ – Λέστερ

19.30: Μπράιτον – Έβερτον

22.00: Νότιγχαμ Φόρεστ – Σαουθάμπτον

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ