Λίβερπουλ: Σε επαφές με τον Γιοργκ Σμάντκε για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον έμπειρο Γερμανό Γιοργκ Σμάντκε για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Λίβερπουλ: Σε επαφές με τον Γιοργκ Σμάντκε για τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή

Ο 59χρονος έχει αναδειχθεί ως ο επικρατέστερος υποψήφιος έκπληξη για την θέση, καθώς η Λίβερπουλ αναζητά τον αντικαταστάτη του Τζούλιαν Ουόρντ, ο οποίος θα παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν και θα κάνει ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο, μόλις 12 μήνες μετά την επίσημη ανάληψη της θέσης από τον Μάικλ Έντουαρντς.

Ο Σμάντκε είναι γνωστός στον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ, καθώς έχει αναλάβει παρόμοιο ρόλο στη Γερμανία στην Άαχεν, στο Ανόβερο 96, στην Κολωνία και στην Βόλφσμπουργκ.

Ο Κλοπ έχει παίξει ρόλο στη διαδικασία πρόσληψης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίβερπουλ Μπίλι Χόγκαν και τον πρόεδρο της Fenway Sports Group Μάικ Γκόρντον.

Ο Σμάντκε ήταν τερματοφύλακας της Φορτούνα Ντύσσελντορφ και της Φράιμπουργκ κατά την διάρκεια των δεκαετιών 1980 και 1990.

Μετά την αποχώρησή του από την Βόλφσμπουργκ τον Φεβρουάριο, δήλωσε:

«Υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή που θέλω να κάνω. Αλλά μπορεί να είναι η περίπτωση που μετά από τρεις μήνες δεν αντέχω άλλο. Ή ακόμα χειρότερα η γυναίκα μου με διώχνει από το σπίτι».

Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα σχετικά με την αναζήτηση του διαδόχου του Ουόρντ, ο Κλοπ είπε: «Απ' ό,τι έχω ακούσει, όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πόσοι σύλλογοι υπάρχουν εκεί έξω χωρίς αθλητικό διευθυντή τώρα; Σχεδόν όλοι έχουν έναν, επειδή είναι λογικό.

Δεν έχει να κάνει με το πώς ένας προπονητής συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, αλλά με τη διαδικασία. Αν ένας προπονητής πρέπει να το κάνει αυτό, δεν έχω ιδέα πώς το έκαναν τα παιδιά στο παρελθόν. Μιλώντας με όλους τους ατζέντηδες, όλα αυτά τα πράγματα, μιλώντας για μια λίρα εδώ και μια λίρα εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση. Χρειάζεσαι ανθρώπους γι' αυτό.

Ναι, είμαι ευχαριστημένος με τη δομή. Ο τύπος ή η κυρία που θα πάρουμε θα είναι απολύτως σωστός, αλλά δεν έχω να πω τίποτα αυτή τη στιγμή».