Ρεάλ Μαδρίτης - Oσασούνα 2-1: Κυπελλούχοι Iσπανίας οι «μερένγκες» χάρη στον Ροντρίγκο!

Με δύο γκολ του Ροντρίγκο η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 την Οσασούνα στον τελικό του Copa Del Rey και το κατέκτησε για 20η φορά στην ιστορία της

Ρεάλ Μαδρίτης - Oσασούνα 2-1: Κυπελλούχοι Iσπανίας οι «μερένγκες» χάρη στον Ροντρίγκο!

To πρώτο της κύπελλο Ισπανίας μετά από 9 χρόνια πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε 2-1 της έκπληξης του θεσμού Οσασούνα (2η φορά στον τελικό και πρώτη από το 2005) στον τελικό της Σεβίλλης (στο «Καρτούχα»)

Οι «μερένγκες» προηγήθηκαν από τα ...αποδυτήρια αφού στο 2ο λεπτό ο Ροντρίγκο από προσπάθεια του Βινίσιους και τη βοήθεια μιας κόντρας άνοιξε το σκορ.

Οι Βάσκοι προσπάθησαν ν' αντιδράσουν αλλά άφηναν κενά με τους Μαδριλένους να φτάνουν κοντά στο δεύτερο γκολ στην κόντρα αλλά ο Eρέρα σταμάτησε τον Μπενζεμά (25').

Δύο λεπτά μετά ο Καρβαχάλ πάνω στη γραμμή απέτρεψε την ισοφάριση του Άμπντε όταν πλάσαρε τον Κουρτουά και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Αντσελότι να προηγείται.

Το 1-1 τελικά ήρθε στο 58' με βολίδα του Τόρο, εκτός περιοχής. που έβαλε φωτιά (κυριολεκτικά) στην κερκίδα των φίλων της ομάδας του!

Ωστόσο το ματς έμεινε στην ισορροπία μόλις 12 λεπτά αφού από νέα προσπάθεια του Βινίσιους και σουτ του Κρόος ο Ροντρίγκο εκμεταλλεύθηκε την κόντρα για το 2ο προσωπικό του τέρμα!

Oι προσπάθειες των «κόκκινων» για 2η ισοφάριση δεν καρποφόρησαν και οι καστιγιάνοι κατέκτησαν το 20ο τους τρόπαιο (σε 40 παρουσίες σε τελικούς)

O τελικός ήταν επεισοδιακός πριν την έναρξη του αφού σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο φιναλίστ στους δρόμους της Σεβίλλης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Τσουαμενί (69' Ρίντιγκερ), Κρόος (82' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (89' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Ερέρα, Πένια (75' Ρ. Γκαρθία), Αριντάν, Ντ. Γκαρθία, Κρους, Τορό (86' Ιμπάνιεθ), Μονκαγιόλα, Γκόμεθ (86' Κ. Γκαρθία), Ορόθ, Μπούντιμιρ (70' Άβιλα), Εζαλζουλί (75' Μπάρχα)

ΠΟΛΥΝΚΙΚΕΙΣ του Κυπέλλου

31 τρόπαια: Mπαρτσελόνα

23: Αθλέτικ Μπιλμπάο

20: Ρεάλ Μαδρίτης

10: Ατλέτικο Μαδρίτης

8: Bαλένθια

6: Σαραγόσ

5: Σεβίλλη

4: Ρεάλ Ουνιόν, Εσπανιόλ.

3: Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ρεάλ Μπέτις.

2: Λα Κορούνια.

1: Αρένας, Μαγιόρκα