Κλοπ: «Εάν οι τιμές των παικτών που θέλουμε ανέβουν θα στραφούμε σε άλλους στόχους»

Ο Γιούργκεν Κλοπ προειδοποίησε ότι η Λίβερπουλ δεν θα εκβιαστεί από αντίπαλους συλλόγους αυτό το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι.

Κλοπ: «Εάν οι τιμές των παικτών που θέλουμε ανέβουν θα στραφούμε σε άλλους στόχους»

Η ενίσχυση του μεσοεπιθετικού του τμήματος αποτελεί προτεραιότητα για τον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Αλέξις Μακ Άλιστερ της Μπράιτον, τον Μέισον Μάουντ της Τσέλσι και τον Ράιαν Γκράβενμπερτς της Μπάγερν Μονάχου να είναι μεταξύ των κορυφαίων στόχων του συλλόγου.

Ωστόσο, ο Κλοπ δηλώνει ότι θα ακολουθήσει εναλλακτικές επιλογές αν οι τιμές που ζητούνται αποδειχθούν πολύ υψηλές. Η εύρεση αξίας στην αγορά παραμένει προτεραιότητα.

«Αν είναι υπερτιμημένοι, δεν μπορούμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Κλοπ.

«Θα φέρουμε παίκτες. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα φέρουμε τους παίκτες που θέλουμε και αυτούς που θα μας βοηθήσουν. Είμαι αρκετά σίγουρος γι' αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις 100% μέχρι να υπογράψουν, αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο ότι κάποιοι σύλλογοι μπορεί να το προσπαθήσουν αυτό.

Επιτρέψτε μου να το πω ως εξής: προσδιορίζεις μια θέση και δεν έχεις μόνο μια επιλογή για τη θέση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να είναι καλοί, για να είμαι ειλικρινής πολύ καλοί, μπορεί να έχεις ένα φαβορί, αλλά αν ο άλλος σύλλογος δεν θέλει να πουλήσει ή κάποιος άλλος θα πληρώσει το τίμημα που δεν μπορούμε να πάμε με αυτό, αλλά συνήθως πήραμε τους παίκτες που θέλαμε».

Ο Κλοπ επιμένει ότι η συζήτηση για την ανάγκη μιας μεγάλης αναδόμησης μετά από μια δύσκολη σεζόν πρέπει να κρατηθεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο - αναφέροντας την πρόσφατη ανάκαμψη του μέσου Κέρτις Τζόουνς.

«Ως παράδειγμα, ο Κέρτις Τζόουνς δεν φταίει αυτός που ήταν μια καταστροφική σεζόν γι' αυτόν επειδή ήταν τραυματίας», πρόσθεσε ο Κλοπ.

«Κανείς δεν ήξερε, δεν ήξερε πότε συνέβη, ήταν σαν να ένιωσα κάτι, αλλά είχα χειρότερα πράγματα όταν ένας μυς πονούσε ή οτιδήποτε άλλο. Τον σκανάραμε και είναι εκτός για τέσσερις μήνες και μετά κάθεσαι και περιμένεις.

Όσο δεν παίζει ο κόσμος τον ξεχνάει, αλλά τώρα παίζει και παίζει καλά. Κάθε απόδοση που έχουμε τώρα μας βοηθάει και βοηθάει τους παίκτες, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλη την ομάδα.

Έτσι όπως αντιλαμβάνομαι τη ζωή είναι ότι αν έχεις ένα πρόβλημα, το διευθετείς καλύτερα τώρα, γιατί αν απλά προχωρήσεις, θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά ένα πλαίσιο όπου μπορούν να αποδώσουν γιατί τους βλέπω κάθε μέρα και ξέρω ότι θέλουν να αποδώσουν. Δεν είναι ότι λένε 'δεν μπορώ να το κάνω αυτό πια.

Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, αυτό είναι αλήθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα βρούμε ένα πλαίσιο όπου τα παιδιά θα μπορούν να λάμψουν ξανά. Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ξανά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, αυτό προσπαθούμε πάντα και ό,τι κάνουμε καλά τώρα θα μας βοηθήσει για την επόμενη σεζόν.

Τα σημάδια τελευταία είναι πραγματικά ελπιδοφόρα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Άλλα τέσσερα παιχνίδια, ένα διάλειμμα και μετά μια κανονική προετοιμασία και θα είμαστε δυνατοί».