Ποντένσε: Απορρίφθηκε από την FA η κατηγορία για φτύσιμο στον Μπρέναν Τζόνσον

Ο εξτρέμ της Γουλβς, Ντάνιελ Ποντένσε, απαλλάχθηκε από την κατηγορία ότι έφτυσε τον Μπρέναν Τζόνσον της Νότιγχαμ Φόρεστ, έπειτα από σημερινή ακρόαση της FA.

Ποντένσε: Απορρίφθηκε από την FA η κατηγορία για φτύσιμο στον Μπρέναν Τζόνσον

Ο Ντάνιελ Ποντένσε κατηγορήθηκε από την FA ότι έφτυσε τον Μπρέναν Τζόνσον κατά την διάρκεια της ισοπαλίας 1-1 στο The City Ground την 1η Απριλίου.

Όμως ο Ποντένσε συμμετείχε σήμερα σε προσωπική ακρόαση και η κατηγορία κρίθηκε "μη αποδεδειγμένη" από ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή.

Ο Τζόνσον, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό απέναντι στην Γουλβς, δήλωσε στην συνέχεια ότι "ένιωσε κάποιο φτύσιμο προς το πρόσωπό του" όταν συνέβη το περιστατικό.

Ο βοηθός διαιτητή βίντεο (VAR) Νιλ Σουάρμπρικ εξέτασε το περιστατικό κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά δήλωσε ότι το υλικό δεν ήταν πειστικό και επέλεξε να μην αποβάλει τον Ποντένσε.

Σε δήλωσή του στο Instagram, ο Πορτογάλος άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε πως: "Θα το ξεκαθαρίσω.

Δεν έφτυσα τον παίκτη της Νότιγχαμ. Λέω την αλήθεια και δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο σε συνάδελφο".

Τόσο ο βοηθός προπονητή της Φόρεστ, Άλαν Τέιτ, όσο και ο βοηθός της Γουλβς, Πάμπλο Σάνθ, κατηγορήθηκαν για φερόμενη "ανάρμοστη ή/και βίαιη" συμπεριφορά, αφού και οι δύο αποβλήθηκαν επειδή έσπρωξαν ο ένας τον άλλον στη γραμμή του γηπέδου στο 52ο λεπτό.

Η Φόρεστ κατηγορήθηκε επίσης για φερόμενη αποτυχία "να διασφαλίσει ότι οι παίκτες της συμπεριφέρθηκαν με τάξη", αφού περικύκλωσαν τον διαιτητή Κρις Κάβαναχ στο 40ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες είχαν ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο τον Ιανουάριο μετά την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια της προημιτελικής αναμέτρησης για το Carabao Cup.

Το 2015, ο Τζόνι Έβανς, τότε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι αγωνιστικών από την FA επειδή έφτυσε τον Παπίς Σισέ της Νιούκαστλ.

Η Γουλβς θα αγωνιστεί στη συνέχεια το Σάββατο απέναντι στην Άστον Βίλα.