Κλοπ: «Κάτι έχει με τη Λίβερπουλ ο Τίρνεϊ»

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατηγόρησε τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ ότι «κάτι έχει» απέναντι στη Λίβερπουλ, μετά τη συναρπαστική νίκη της ομάδας του επί της Τότεναμ με 4-3 στο «Άνφιλντ», την Κυριακή (30/4).

Κλοπ: «Κάτι έχει με τη Λίβερπουλ ο Τίρνεϊ»

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0 μετά από 15 λεπτά αγώνα αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3 από τον Ριτσάρλισον με κεφαλιά στις καθυστερήσεις (90΄+3), με τον Κλοπ να διαμαρτύρεται για ένα φάουλ που δόθηκε στην Τότεναμ πριν την ισοφάριση.

Στη συνέχεια ο Ντιόγκο Ζότα σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδας του ένα λεπτό μετά την ισοφάριση των «Σπερς» (90΄+4) και ο Κλοπ τα έβαλε με τον τέταρτο διαιτητή πριν κατέβει στη γραμμή για να πανηγυρίσει, κάτι για το οποίο πήρε κίτρινη κάρτα από τον Τίρνεϊ.

Ο Κλοπ έχει επικρίνει τον Τίρνεϊ στο παρελθόν, λέγοντας ότι έπρεπε να είχε δείξει κόκκινη κάρτα στον επιθετικό των «Σπερς» Χάρι Κέιν για ένα επικίνδυνο τάκλιν σε μια συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων το 2021, και την Κυριακή ο Γερμανός προπονητής είπε ότι η Λίβερπουλ έχει «ιστορία» με αυτόν τον διαιτητή.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει εναντίον μας», είπε ο Κλοπ στο Sky Sports. «Είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Πώς με κοιτάζει, δεν το καταλαβαίνω... Ο πανηγυρισμός μου ήταν περιττός και η κάρτα δίκαιη, αλλά αυτό που μου είπε όταν μου έδωσε την κίτρινη κάρτα δεν είναι εντάξει».

Πάντως, ο Κλοπ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Το σώμα των Άγγλων διαιτητών (PGMOL) δήλωσε ότι έχει γνώση των σχολίων του Κλοπ, προσθέτοντας: «Οι διαιτητές στην Premier League καταγράφονται σε όλα τα παιχνίδια μέσω ενός συστήματος επικοινωνίας.

Έχοντας εξετάσει πλήρως τον ήχο του διαιτητή Πολ Τίρνεϊ από την αναμέτρηση, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ενήργησε με επαγγελματικό τρόπο σε όλη τη διάρκεια, συμπεριλαμβανομένης της προσοχής στον προπονητή της Λίβερπουλ, επομένως, διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε υπόδειξη ότι οι ενέργειες του Τίρνεϊ ήταν ακατάλληλες».

Ο Κλοπ έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν για σχόλια εναντίον διαιτητών. Το 2019, μάλιστα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 45.000 λιρών από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) για σχόλια κατά του ρέφερι Κέβιν Φρεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ