Άγιαξ - Αϊντχόφεν: Ντέρμπι στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας

Η Αϊντχόφεν θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το Κύπελλο Ολλανδίας της στο Ρότερνταμ, ενώ ο Άγιαξ να πάρει... εκδίκηση για τον περσινό χαμένο (2-1) τελικό.

Άγιαξ - Αϊντχόφεν: Ντέρμπι στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας

Μόλις μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο (3-0) της PSV επί του Άγιαξ στο Αϊντχόφεν για την Eredivisie οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντίπαλοι, αυτή τη φορά στο Ρότερνταμ την Κυριακή (30/4, 19:00), προκειμένου να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ολλανδίας (KNVB Beker), σε μία επανάληψη του περσινού τελικού.

Η Αϊντχόφεν θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το στέμμα της στο Ρότερνταμ, ο Άγιαξ να πάρει «εκδίκηση» για τον περσινό χαμένο (2-1) τελικό.

Η ομάδα του Άμστερνταμ, η οποία βρίσκεται 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ στον πίνακα της Eredivisie, αποχώρησε επίσης πρόωρα από το Champions League νωρίτερα αυτή τη σεζόν, χάνοντας τέσσερα από τα έξι παιχνίδια στους ομίλους πριν αποκλειστεί από την Ουνιόν Βερολίνου στα playoffs του Europa League.

Ο Τζον Χέιτινχα αντικατέστησε τον Άλφρεντ Σρέντερ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και συζήτησε με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ως προπονητής τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας 12 νίκες στους πρώτους 18 αγώνες του ως επικεφαλής, αλλά η ήττα της περασμένης Κυριακής από την PSV σταμάτησε τη δυναμική της ομάδας.

Ο Άγιαξ είχε εύκολο δρόμο έως τον ημιτελικό, νικώντας χωρίς να δεχθεί γκολ τις, Ντε Μπος, Τβέντε και Ντε Γκράαφσαπ, όμως για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε στους «4» ένα θρίαμβο (2-1) επί της μεγάλης αντιπάλου Φέγενορντ.

Η ομάδα του Άμστερνταμ έχει κερδίσει τα περισσότερα Κύπελλα Ολλανδίας (20), πιο πρόσφατα το 2021, όμως η PSV Αϊντχόφεν του Φαν Νιστελρόι θα είναι γεμάτη πίστη μετά τη νίκη της Κυριακής

Η PSV, 2η στη βαθμολογία, προηγείται του τρίτου Άγιαξ με τρεις βαθμούς στην κατάταξη της Eredivisie, που σημαίνει ότι παραμένει σε πορεία για να εξασφαλίσει το δεύτερο ολλανδικό εισιτήριο για το Champions League.

Η Αϊντχόφεν με τη νίκη (3-0) επί του Άγιαξ επέκτεινε επίσης το σερί νικών της σε πέντε αγώνες, έχοντας πλέον κερδίσει 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Φαν Νιστελρόι η οποία έχει μόλις μία ήττα στις προηγούμενες 17 αναμετρήσεις της, κερδίζοντας 13 από αυτές στην πορεία, στο Κύπελλο νίκησε τις, Έμεν, Ντε Χααγκ και Σπάκενμπουργκ.