Eredivisie: Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι, 3-0 τον Άγιαξ

Η Αϊντχόφεν διέλυσε τον Άγιαξ με το ευρύ 3-0 στο «Philips Stadion» και συνεχίζει να κυνηγά τη Φέγενορντ στην κορυφή της Eredivisie. Προσωρινή διακοπή στο 61’ λόγω της ρίψης ενός ποτηριού στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα.

Eredivisie: Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι, 3-0 τον Άγιαξ

Η Αϊντχόφεν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ολλανδικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Άγιαξ στο «Philips Stadion» για την 30η αγωνιστική της Eredivisie.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον «Αίαντα» με το ευρύ 3-0 και με το τρίποντο αυτό πλησίασαν στο -5 την πρωτοπόρο Φέγενορντ, η οποία αντιμετωπίζει την Ουτρέχτη.

Η Αϊντχόφεν άνοιξα το σκορ στο 13’ με το γκολ του Ντε Γιόνγκ και στο 54’ διπλασίασε τα τέρματά της με πέναλτι του Σίμονς. Το τελικό 3-0 για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε στο 78’ ο Ντε Γιόνγκ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, ενώ ο Άγιαξ με την ήττα αυτή παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ντέρμπι διεκόπη προσωρινά στο 61ο λεπτό, λόγω της ρίψης ενός ποτηριού στον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα. Ο οπαδός απομακρύνθηκε από την εξέδρα και το παιχνίδι συνεχίστηκε.