Ο Απρίλιος που ο Λάμπαρντ θέλει να ξεχάσει

Η Τσέλσι ξόδεψε τεράστια ποσά κατά την διάρκεια του πρώτου καλοκαιριού του Τοντ Μπόελι ως ιδιοκτήτη του συλλόγου. Χωρίς νίκη τον Απρίλιο, δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από τους Γκαλάκτικος που προσπαθούν να μιμηθούν. Ρίχνουμε μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από την κάκιστη πορεία της.

Ο Απρίλιος που ο Λάμπαρντ θέλει να ξεχάσει

Η επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι δεν έχει πάει όπως θα περίμεναν οι Μπλε. Έχει χάσει και τα πέντε παιχνίδια που έχει διευθύνει από τότε που ο Τοντ Μπόελι πήρε την απόφαση να απολύσει τον Γκρέαιμ Πότερ και να ανακαλέσει τον άνθρωπο που ήταν ήδη προπονητής από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Πόσο άσχημη είναι η κατάσταση; Λοιπόν, δεν κέρδισε παιχνίδι τον Απρίλιο και έχει να κερδίσει από την νίκη επί της Λέστερ στις 11 Μαρτίου. Για να είμαστε δίκαιοι με τον Λάμπαρντ, ανέλαβε αφού είχαν παιχθεί δύο παιχνίδια μέσα στον Απρίλιο, οπότε η ήττα με 2-0 από την Άστον Βίλα και η ισοπαλία 0-0 με την Λίβερπουλ δεν μπορούν να χρεωθούν σε αυτόν.

Υπάρχουν 98 ομάδες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μεταξύ του πρωταθλήματος, των εγχώριων διοργανώσεων κυπέλλου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έδωσαν 475 αγώνες τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων σημειώθηκαν 660 γκολ.

Η Τσέλσι ήταν υπεύθυνη για μόλις ένα από αυτά.

Αυτός είναι ο ίδιος αριθμός με την Έλτσε, η οποία έχει 13 βαθμούς στον πάτο της La Liga και βρίσκεται 19 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Έμπολι είναι η μόνη άλλη ομάδα που έχει σκοράρει τον ίδιο αριθμό με την Τσέλσι αυτόν τον μήνα.

Η Τσέλσι είναι στην τελευταία θέση του πίνακα όσον αφορά τα γκολ που έχουν σημειωθεί τον Απρίλιο, αλλά είναι 16η στις 98 στα xGoals με 9,84. Είναι όγδοη στα συνολικά σουτ με 101. Το ανησυχητικό είναι ότι μόνο τέσσερις ομάδες έδωσαν περισσότερα παιχνίδια από αυτήν (επτά).

Με τον Απρίλιο να αποτελεί σιγά σιγά παρελθόν, θα κοιτάξουν τον Μάιο και θα αναπνεύσουν με ανακούφιση για να δουν το τέλος αυτής της φρικτής σεζόν. Αλλά παίζουν με την Άρσεναλ, την Μάντσεστερ Σίτι, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Νιούκαστλ στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε 22 γκολ τον Απρίλιο, αυτά είναι τα περισσότερα μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι. Η εποχή του Τοντ Μπόελι - Gálactico μόλις ξεκίνησε, αλλά είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πώς θα μπορούσε να πάει χειρότερα.