Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα αγκαλιάσει την πρόκληση του Europa League αν δεν μπει στην τετράδα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέμεινε ότι η Λίβερπουλ θα αγκαλιάσει την ζωή στο Europa League αν τελικά εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη εξάδα της Premier League.

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα αγκαλιάσει την πρόκληση του Europa League αν δεν μπει στην τετράδα»

Η Λίβερπουλ έχει απολαύσει το Champions League τις τελευταίες έξι σεζόν υπό τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά οι ελπίδες της να διατηρήσει αυτό το περήφανο καθεστώς είναι ελάχιστες.

Παρά το δυναμικό σερί τριών συνεχόμενων νικών, η Λίβερπουλ βρίσκεται αυτή την στιγμή στην έβδομη θέση. Βρίσκεται επτά βαθμούς πίσω από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αν η Λίβερπουλ τερματίσει πέμπτη ή έκτη, θα προκριθεί στο Europa League, μια διοργάνωση που είναι σαφώς λιγότερο λαμπερή ή προσοδοφόρα από το να συγκρουστεί με την ελίτ της Ευρώπης.

Αν τερματίσει έβδομη θα βρεθεί να παίζει στο Europa Conference League το 2023-24.

«Θα πάρουμε αυτό που θα πάρουμε. Έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε ο Κλοπ την Παρασκευή.

«Δεν είναι ότι στην αρχή της σεζόν είπαμε ότι η πρόκριση στο Europa League θα ήταν φανταστική, αλλά αυτή η σεζόν μας δίδαξε μερικά πράγματα. Αν είναι Europa League, είναι Europa League, απολύτως εντάξει.

Το σε ποια διοργάνωση θα παίξουμε δεν είναι ενδιαφέρον για μένα αυτή τη στιγμή. Θέλω να δημιουργήσω μια βάση ώστε να προκριθούμε στο καλύτερο δυνατό σενάριο λίγο πολύ, ας τα ξεζουμίσουμε όλα.

Ας παίξουμε το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Αν δεν πάρουμε τίποτα γι' αυτό στο τέλος της σεζόν, τότε θα είναι επειδή δεν δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Ό,τι συμβεί αυτές τις τελευταίες εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη σεζόν».

Η Λίβερπουλ έχει παίξει μόλις μια χρονιά στο Europa League με τον Κλοπ, την πρώτη του Γερμανού στο Άνφιλντ, όταν έφθασε μέχρι τον τελικό αποκλείοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Βιγιαεάλ όμως ηττήθηκε στην Βασιλεία από την Σεβίλλη.