Ο «μαγικός» Χάαλαντ στον δρόμο για το τρεμπλ

Την τύχη στα χέρια της κρατάει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Premier League, με λίγες αγωνιστικές να απομένουν πλέον για το φινάλε στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο «μαγικός» Χάαλαντ στον δρόμο για το τρεμπλ

Με την μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη επί της Άρσεναλ με 4-1 οι «πολίτες» έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή και παράλληλα αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του φετινού τρεμπλ, αφού βρίσκονται και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και στα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου θα αναμετρηθούν με τη Ρεάλ Μαδρίτης για μια θέση στον τελικό.

Μεγάλο μερίδιο για τη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία των «γαλάζιων» έχει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος όχι μόνο έχει δικαιώσει στο έπακρον τους «πολίτες» για τα εκατομμύρια που δαπάνησαν το περασμένο καλοκαίρι ώστε να τον πάρουν από την Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά από την πρώτη του κιόλας χρονιά στη Σίτι δεν σταματά να καταγράφει ρεκόρ και να σκοράρει κατά ριπάς! Ο Νορβηγός ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Άρσεναλ, με δύο ασίστ και ένα γκολ, ωστόσο συνάμα έγινε και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που βρήκε δίχτυα 33+ φορές σε μία αγωνιστική περίοδο που απαρτίζεται από 38 αναμετρήσεις. Το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελεί παρελθόν, καθώς προ πενταετίας είχε σημειώσει 32 γκολ με την Λίβερπουλ, αλλά τι μπορεί να πει κανείς για τον Χάαλαντ των 49 γκολ σε διάστημα 43 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις φέτος; Ο Νορβηγός δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ γκολ όλων των εποχών σε μια σεζόν για μη Βρετανούς παίκτες στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας (από το 1888), που είχε σημειώσει τη σεζόν 1951-52 ο Χιλιανός επιθετικός της Νιουκάστλ, Χόρχε Ρομπλέδο, σύμφωνα με την Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, αφού έχει βάλει το… πόδι του σε 57 γκολ σε 43 ματς της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις (49 γκολ και 8 ασίστ), που είναι κατά 15 περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας, σκοράροντας ή δίνοντας ασίστ κατά 58 λεπτά μέσον όρο! Και όσον αφορά τις ασίστ του που προαναφέραμε, μόνο πέντε παίκτες στη φετινή Premier League έχουν καταγράψει περισσότερες, ένας εκ των οποίων είναι ο συμπαίκτης του, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, με 16.

Αυτό που μένει να φανεί ως το φινάλε, που είναι και το πιο ουσιαστικό, είναι αν επικυρώσει τη μεγαλειώδη φετινή του πορεία στα γήπεδα με την κατάκτηση τίτλων και πολύ περισσότερο με το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League), το οποίο μόνο μία αγγλική ομάδα έχει πετύχει στο παρελθόν και συγκεκριμένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ Φέργκιουσον την περίοδο 1998-99. Μερικές ώρες πριν από το ντέρμπι κορυφής στο Μάντσεστερ, οι άνθρωποι των «πολιτών» έβγαλαν το τρόπαιο της Premier League στον αγωνιστικό χώρο του «Ετιχάντ» δείχνοντας έτσι στους «κανονιέρηδες» ότι δεν θα το αφήσουν σε ξένα χέρια! Πλέον, μένει να το αποδείξουν αυτό και στο χορτάρι στις εναπομείνασες αγωνιστικές ως το φινάλε της περιόδου. Όσο για την Άρσεναλ; Ακόμα κι αν δεν καταφέρει να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2004, τουλάχιστον αξίζει τα εύσημα για την πορεία της στη φετινή κούρσα της Premier League, ενώ δεδομένα πια μπορεί να πανηγυρίζει και την επιστροφή της στο Champions League μετά από επτά χρόνια...