UEFA: Θέλει το «Σταντ ντε Φρανς» για έδρα όλων των ευρωπαϊκών τελικών

H UEFA θέλει να αγοράσει το «Σταντ ντε Φρανς» για να γίνονται εκεί όλοι οι ευρωπαϊκοί τελικοί, σύμφωνα με την «Le Monde». Στο κόλπο και η Παρί Σεν Ζερμέν.

UEFA: Θέλει το «Σταντ ντε Φρανς» για έδρα όλων των ευρωπαϊκών τελικών

Για την αγορά του «Σταντ ντε Φρανς» κινείται η UEFA, το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει ως έδρα όλων των ευρωπαϊκών τελικών.

Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» για το γήπεδο, το οποίο θα τεθεί προς πώληση από το καλοκαίρι του 2025.

Αντίπαλος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε αυτό το εγχείρημα θα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πιέζεται για να αποχωρήσει από το «Παρκ ντε Πρενς», σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, η ιδιοκτήτρια εταιρία των πρωταθλητών Γαλλίας, «Qatar Sports Investment», εξετάζει τέσσερις επιλογές όσον αφορά την έδρα της. Η πρώτη είναι να προβεί στην αγορά του «Παρκ ντε Πρενς», η δεύτερη είναι να αγοράσει το «Σταντ ντε Φρανς», η τρίτη να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο σε οικόπεδο του ιπποδρόμου Σεν Κλουντ και η τέταρτη να φτιάξει γήπεδο στο Σεν Ντενί.

Βέβαια, με τις τελευταίες δύο επιλογές η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν θα χρειαστεί να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι το οποίο θέλει να αποφύγει. Στις 7 Μαρτίου, η Γαλλία δημοσίευσε δύο διαγωνισμούς, έναν για την ανανέωση της παραχώρησης του «Σταντ ντε Φρανς» και τον άλλο για οριστική πώλησή του.