Μπράιτον: «Έδεσε» τον Φέργκιουσον με νέο συμβόλαιο

Ο Έβαν Φέργκιουσον δέσμευσε το μακροπρόθεσμο μέλλον του στην Μπράιτον υπογράφοντας νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028.

Μπράιτον: «Έδεσε» τον Φέργκιουσον με νέο συμβόλαιο

Ο 18χρονος Έβαν Φέργκιουσον υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2028 με την Μπράιτον, παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο διεθνής με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας έβαλε πλέον την υπογραφή του σε νέα συμφωνία πριν από τον επόμενο αγώνα της Μπράιτον με την Νότιγχαμ Φόρεστ την Τετάρτη.

Ο προπονητής των "γλάρων", Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι δήλωσε για το νέο συμβόλαιο του Φέργκιουσον: "Η επέκταση του συμβολαίου του Έβαν είναι σπουδαία είδηση. Προπονείται και παίζει σαν ένας παίκτης ανώτερης κατηγορίας με πολλά χρόνια εμπειρίας και έχει γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας.

Στόχος μας είναι να τον βοηθήσουμε να γίνει ένας από τους ισχυρότερους επιθετικούς στην Ευρώπη".

Ο Φέργκιουσον ήρθε στην Μπράιτον από την ιρλανδική Μποέμιανς το καλοκαίρι του 2021, αφού έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα ως 14χρονος κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προετοιμασίας με την Τσέλσι το 2019.

Αφού μετακόμισε στην Μπράιτον, έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα στη νίκη με 2-1 στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Γουέστ Μπρόμ τον Ιανουάριο του 2022.

Τον Φεβρουάριο του 2022 έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League υπό τον Γκρέιαμ Πότερ και έγινε τότε ο νεότερος παίκτης του συλλόγου στην Premier League, αλλά φέτος είναι η χρονιά που ο επιθετικός έχει πραγματικά εκραγεί στο προσκήνιο.

Ο Φέργκιουσον έχει πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας οκτώ γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ.

Έχει γίνει επίσης τακτικός παίκτης της εθνικής ομάδας της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, κάνοντας το ντεμπούτο του ως αλλαγή εναντίον της Νορβηγίας τον περασμένο Νοέμβριο και σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη χώρα του μόλις 17 λεπτά μετά την πρώτη του συμμετοχή εναντίον της Λετονίας τον Μάρτιο.

Ο Φέργκιουσον έχασε την ήττα στον ημιτελικό του FA Cup από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω ενός βραχυχρόνιου τραυματισμού στον αστράγαλο που υπέστη κατά την διάρκεια της ήττας με 2-1 από την Τσέλσι στις 15 Απριλίου.