Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ: Οι αριθμοί δεν... προοιωνίζονται διπλό

Αν η Άρσεναλ νικήσει την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» θα είναι μια από τις πιο ξεχωριστές νίκες στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι αριθμοί που καθιστούν απόρθητο κάστρο την έδρα των πρωταθλητών.

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ: Οι αριθμοί δεν... προοιωνίζονται διπλό

Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ ταξίδεψε στο «Έτιχαντ» για την Premier League έφυγε ηττημένη και βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμούς. Ενόψει της αποψινής (26/4, 22:00) αναμέτρησης, οι «κανονιέρηδες» είναι πρωτοπόροι με διαφορά πέντε βαθμών από τους «πολίτες».

Εντούτοις, το να επικρατήσει η ομάδα του Αρτέτα στο Μάντσεστερ δεν είναι και το πιο πιθανό σενάριο για μια σειρά από λόγους.

Έχει «βουνό» να ανέβει η Άρσεναλ

Αρχικά, η Άρσεναλ δεν έχει νικήσει ποτέ αγώνα απέναντι στον Πεπ Γκουαρντιόλα στην Premier League. Συγκεκριμένα, ο Καταλανός τεχνικός μετρά 12 νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στους Λονδρέζους.

Μάλιστα, από τότε που ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς απέναντι στην Άρσεναλ από όσους έχει κερδίσει οποιοσδήποτε σύλλογος απέναντι σε έναν αντίπαλο στην Premier League (37).

Στο «Έτιχαντ», η Άρσεναλ νίκησε για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2015 και έκτοτε η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε όλα τα επόμενα επτά ματς, με συνολικό σκορ 18-3.

Αναλυτικά:

2016: Σίτι-Άρσεναλ 2-2

2016: Σίτι-Άρσεναλ 2-1

2017: Σίτι-Άρσεναλ 3-1

2019: Σίτι-Άρσεναλ 3-1

2020: Σίτι-Άρσεναλ 3-0

2020: Σίτι-Άρσεναλ 1-0

2021: Σίτι-Άρσεναλ 5-0

2023: Σίτι-Άρσεναλ 1-0

«Απόρθητο κάστρο» το «Έτιχαντ»

Η Μάντσεστερ Σίτι μετρά 11 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο 2023 στην έδρα της, με απολογισμό 40 γκολ υπέρ, μόλις 5 κατά και έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε 7 από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Σίτι μετρά μόλις μια ήττα στο γήπεδό της όλη την φετινή σεζόν, από την Μπρέντφορντ.

Η ελπίδα και ο... Χάαλαντ

Παρόλα αυτά, η Άρσεναλ έχει δείξει φέτος ότι τα καταφέρνει περίφημα εκτός έδρας. Άλλωστε είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς μακριά από το γήπεδό της, έχει νικήσει τα περισσότερα παιχνίδια εκτός έδρας, έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ εκτός έδρας και έχει τα περισσότερα clean sheets εκτός έδρας στην Premier League.

Τα πράγματα «σκοτεινιάζουν» ξανά για τους «κανονιέρηδες» όταν συνυπολογιστούν οι επιδόσεις του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός «μπομπέρ» μετρά 33 γκολ σε 21 παιχνίδια στο «Έτιχαντ» ενώ η Άρσεναλ 27 γκολ σε 22 ματς.

Βέβαια, από τα οκτώ τελευταία σουτ στον στόχο του Χάαλαντ τα επτά έχουν καταλήξει στα δίχτυα όμως ο Ράμσντεϊλ είναι ο τερματοφύλακας που έκανε την μοναδική επέμβαση.

Ενώ κλείνοντας, υπενθυμίζεται πως η Άρσεναλ έχει το καλύτερο αήττητο σερί στα μεγάλα πρωταθλήματα με 10 σερί ματς χωρίς ήττα.