Αρτέτα: «Κανείς δεν συγκρίνεται με τον Χάαλαντ αυτή τη σεζόν»

Το εγκώμιο του Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι έπλεξε σε δηλώσεις του ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, ενόψει του αυριανού (26/4, 22.00) ντέρμπι κορυφής των δύο ομάδων στην Premier League.

Αρτέτα: «Κανείς δεν συγκρίνεται με τον Χάαλαντ αυτή τη σεζόν»

Η Άρσεναλ φιλοξενείται αύριο (26/4, 22.00) από τη Σίτι στο Μάντσεστερ στο ντέρμπι κορυφής της Premier League για την 33η αγωνιστική. Για τον προπονητή των «κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα, ο μεγάλος «πονοκέφαλος» ακούει στο όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος είναι και πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα με 32 τέρματα.

«Όταν κοιτάς τους αριθμούς του, δεν υπάρχει σύγκριση με κανέναν άλλο. Ο Χάαλαντ μπορεί να το κάνει αυτό γιατί το στήσιμο έχει γίνει με τον σωστό τρόπο για αυτόν», ανέφερε ο Αρτέτα για τον Νορβηγό φορ της Μάντσεστερ Σίτι και πρόσθεσε:

«Εργαζόμαστε τόσο στις απειλές όσο και στις αδυναμίες τους. Η Σίτι ξεκινάει από τον τερματοφύλακα, είναι απειλή με την μπάλα. Μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα, τόσα πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να προσαρμοστείς, επομένως πρέπει να εστιάσεις σε ορισμένες αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά η Σίτι ακολουθεί στη δεύτερη θέση με πέντε πόντους λιγότερους, αλλά και δύο ματς λιγότερα.