Αντσελότι: «Ο Καμαβινγκά έχει την μηχανή μιας… Ferrari»

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε για την πρόοδο του Εντουάρντο Καμαβινγκά στην Ρεάλ Μαδρίτης και δήλωσε ότι ο... αυτοσχέδιος αριστερός μπακ του έχει «μηχανή Ferrari».

Αντσελότι: «Ο Καμαβινγκά έχει την μηχανή μιας… Ferrari»

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έχει πρωταγωνιστήσει στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αφού δυσκολεύτηκε να βρει σταθερά λεπτά στη μεσαία γραμμή, και ο Κάρλο Αντσελότι χαρακτήρισε τον 20χρονο «εξαιρετικό», αφού εντυπωσίασε ξανά το Σαββατοκύριακο στην νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Θέλτα.

Ο πολυτάλαντος νεαρός έχει κάνει 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής φέτος και ενώ ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα στο πόδι ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Χιρόνα, έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη του Καμαβίνγκα, ο Αντσελότι δήλωσε: «Εκμεταλλεύεται τον χρόνο που έπαιξε ως αμυντικός για να βελτιώσει τα όρια του.

Είναι πολύ νέος και πρέπει να ωριμάσει η εμπειρία του και η γνώση της τακτικής του. Τεχνικά, δεν έχει τίποτα να μάθει και, σωματικά, έχει την μηχανή μιας Ferrari, όχι σαν ένα (Fiat) 500».

Σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση του Καμαβίνγκα, ο Ιταλός πρόσθεσε: «Ο Καμαβίνγκα άντεξε το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια τον ενόχλησε το χτύπημα».

Ο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του την Τρίτη τον Καρίμ Μπενζεμά, αφού ο βετεράνος επιθετικός υπέστη μια δική του ενόχληση, ενώ ο Έντεν Αζάρ χάνει λόγω τραυματισμού, αλλά ο Ροντρίγκο είναι διαθέσιμος παρά το πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετώπισε.

«Είχε ένα μικρό πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο χειρίζεται καλά», δήλωσε ο Αντσελότι για τον Ροντρίγκο. «Βελτιώνεται σωματικά. Αυτός είναι ο Ροντρίγκο, ένας πολύ φρέσκος παίκτης. Δεν είναι ένας τυπικός επιθετικός γιατί δεν χρειάζεται πολλές παύσεις στα παιχνίδια.

Νομίζω ότι ο Μπενζεμά δεν είναι θέμα. Αν έχει αναρρώσει, θα παίξει με την Αλμερία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει ένα πολύ καλό επίπεδο. Όταν είναι καλά, θέλει να παίζει».

Οι ημιφιναλίστ του Champions League πηγαίνουν στο παιχνίδι της Τρίτης 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αλλά ο Αντσελότι πιστεύει ότι ο βαθμολογικός πίνακας δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια.

«Όσον αφορά την ποιότητα, δεν υπάρχει διαφορά 11 βαθμών», δήλωσε. «Το έχουμε δείξει αυτό στα παιχνίδια που έχουμε παίξει μεταξύ μας. Οι δύο ομάδες είναι πολύ ισοδύναμες».