Φαν Ντάικ: «Τα επιτεύγματα του Σαλάχ δεν εκτιμούνται όσο πρέπει»

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ πιστεύει ότι ο εξτρέμ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ δεν λαμβάνει την ευρύτερη αναγνώριση που αξίζουν τα κατορθώματά του και τα ρεκόρ του.

Φαν Ντάικ: «Τα επιτεύγματα του Σαλάχ δεν εκτιμούνται όσο πρέπει»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ισοφάρισε τον Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος είναι έκτος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών της Λίβερπουλ με 183 γκολ, με το νικητήριο γκολ του απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ το Σάββατο.

Ο Αιγύπτιος πλάγιος επιθετικός έχει φτάσει αυτό το σύνολο σε μόλις 298 αγώνες - 71 λιγότερες συμμετοχές από το είδωλο του Kop, τον Φάουλερ. Τώρα έχει 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και έχει δώσει επίσης 11 ασίστ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

«Ο Μο (Σαλάχ) θα θεωρείται σίγουρα θρύλος. Είναι τόσο σημαντικός παίκτης για εμάς», λέει ο Φαν Ντάικ.

«Σε μεταγενέστερο στάδιο νομίζω ότι τα πράγματα που έχει κάνει θα εκτιμηθούν πολύ περισσότερο από τον έξω κόσμο.

Για εμάς, εκτιμούμε όλα όσα κάνει μέρα με την ημέρα. Βλέπουμε όλη την σκληρή δουλειά που κάνει».

Ο Σαλάχ έχει βρει δίχτυα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της Premier League για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021, βοηθώντας την Λίβερπουλ να πιέσει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι ελπίδες τους έχουν επίσης ενισχυθεί από την επιστροφή του Ντιόγκο Ζότα, του οποίου τα δύο γκολ εναντίον της Φόρεστ προστέθηκαν στα δύο που είχε πετύχει κόντρα στην Λιντς την περασμένη Δευτέρα.

«Είναι σημαντικό για τον Ντιόγκο αλλά και για τον σύλλογο να συνεχίσει να σκοράρει. Ήμασταν μια μεγάλη απειλή από στημένες φάσεις και αυτό ήταν καλό να το βλέπουμε γιατί προπονούμαστε πολύ πάνω σε αυτές, ειδικά την Παρασκευή», προσθέτει ο Φαν Ντάικ.

«Είμαστε πολύ προνομιούχοι, πηγαίνοντας εκεί έξω, εκτελώντας για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Αυτή τη σεζόν κατά καιρούς ίσως έπρεπε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι είμαστε πραγματικά ευλογημένοι. Όλοι θέλουν να κερδίζουν, κανείς δεν θέλει να κάνει λάθη και να χάνει και είμαστε πολύ επιτυχημένοι όλα αυτά τα χρόνια.

Απλά πρέπει να βρούμε αυτή τη χαρά. Σίγουρα είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εκεί έξω, προσπαθώντας να πάρω καλά αποτελέσματα και να βάλω μια σειρά».
Ο Ολλανδός παραδέχτηκε ότι η Λίβερπουλ πρέπει να σφίξει την άμυνα της ενόψει του ταξιδιού της Τετάρτης στην έδρα της Γουέστ Χαμ, αφού οι μακρινές ρίψεις των πλάγιων της Φόρεστ προκάλεσαν χάος το Σάββατο.

«Ναι σίγουρα, δεν αντιμετωπίσαμε τις στημένες φάσεις όσο καλά μπορούμε και οι δεύτερες μπάλες ήταν μια επικίνδυνη πτυχή του παιχνιδιού τους», λέει.

«Αυτό οφειλόταν στην ποιότητά τους, αλλά και πάλι πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν μέχρι στιγμής, οπότε το να κερδίζουμε αφού δεχτούμε δύο φορές την ισοφάριση είναι καλό πράγμα.

Είναι κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε. Ας παραμείνουμε θετικοί, ας βρούμε κάποια σταθερότητα και ας προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ας επικεντρωθούμε μόνο στη Γουέστ Χαμ. Θα είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο τα τελευταία χρόνια όποτε πηγαίνουμε εκεί. Ακόμα παλεύουν, οπότε πρέπει να παλέψουμε ακόμα περισσότερο και να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε αυτούς τους βαθμούς».