Μπαρτσελόνα: Ο 15χρονος Γιαμάλ, τα πειθαρχικά παραπτώματα και ο Μέντες

Ποιος είναι ο Λαμίν Γιαμάλ που έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα: Ο 15χρονος Γιαμάλ, τα πειθαρχικά παραπτώματα και ο Μέντες

Πέδρι και Ντε Γιονγκ μπορεί να επέστρεψαν στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η απόφαση του Τσάβι να συμπεριλάβει τον Λαμίν Γιαμάλ έχει επισκιάσει τα πάντα. Ο 15χρονος ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί το 2007 στην πόλη Ματαρό στην Ισπανία από Μαροκινό πατέρα και μητέρα από την Ισημερινή Γουινέα.

Προπονείται εδώ κι αρκετούς μήνες με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα εκτός από ένα διάλλειμα, διότι τιμωρήθηκε και πειθαρχικό παράπτωμα. Ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές σε κάποιο περιστατικό φορώντας τη φανέλα της εθνικής ομάδας Κ17. Πλέον δείχνει πιο συγκεντρωμένος στην καριέρα του και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως τα δικαιώματα του έχει ο περίφημος ατζέντης, Ζόρζε Μέντες!

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μασία και στη Βαρκελώνη πιστεύουν πως θα αφήσει εποχή, ενώ ο γνωστός μάνατζερ εγγυάται πως έχει πάρει το μάθημα του. Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από γκολ, ντρίμπλα, φοβερή ταχύτητα, ενώ είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός. Σωματικά είναι αρκετά δυνατός παρά την ηλικία του, ενώ στην Ισπανία θεωρούν πως έχει ηγετικές ικανότητες.

Ο Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ατλέτικο αναφέρθηκε στο πιτσιρικά τονίζοντας: «Έχουμε δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους. Τον Ιούλιο θα γίνει 16 ετών. Έχει προσωπικότητα και έμφυτο ταλέντο. Έχω μιλήσει μαζί του και δεν φοβάται τίποτα. Είναι πολύ χαρούμενος και έχει αυτοπεποίθηση», είπε ο Τσάβι. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η Μπαρτσελόνα πριν λίγους μήνες ξεκίνησε επαφές με την πλευρά του παίκτη για νέο συμβόλαιο προκειμένου να τον «δέσει» στη Βαρκελώνη.