Αλεξάντερ-Άρνολντ: Βρήκε νέο ρόλο στα χαφ και τα έκανε... όλα!

Στην μεσαία γραμμή έχει μετατεθεί στα δύο τελευταία ματς της Λίβερπουλ ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και φαίνεται πως του ταιριάζει «γάντι» αφού έχει ήδη μοιράσει τρεις ασίστ! Οι αριθμοί του 24χρονου Άγγλου διεθνή εντυπωσιάζουν. 

Αλεξάντερ-Άρνολντ: Βρήκε νέο ρόλο στα χαφ και τα έκανε... όλα!

Σε νέο ρόλο θα πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε στα δύο τελευταία παιχνίδια της Λίβερπουλ να μεταθέσει τον 24χρονο Άγγλο διεθνή στα χαφ, πλάι στον Φαμπίνιο και φαίνεται πως πέτυχε... διάνα!

Αυτό, διότι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει κλέψει τις εντυπώσεις μετρώντας ήδη 3 ασίστ από τον νέο του ρόλο! Πέραν των ασίστ, έχει δημιουργήσει ακόμη 6 ευκαιρίες ενώ έχει ανακτήσει και την μπάλα 18 φορές! Συνολικά στα ματς με Άρσεναλ και Λιντς δημιούργησε 1.44 xAssists.

Ειδικότερα στο ματς με την Λιντς, ο 24χρονος Scouser είχε 92% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, με 124/135 και 151 επαφές με την μπάλα, όντας πρώτος στην σχετική κατηγορία, ενώ είναι και οι περισσότερες επαφές που έχει καταγράψει σε παιχνίδι για την Premier League. Μάλιστα, οι 20 μεταβιβάσεις ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ενώ είχε και 12/17 μακρινές μεταβιβάσεις, αλλάζοντας συχνά το παιχνίδι για τους Ζότα, Γκάκπο και Σαλάχ.

Την ίδια ώρα, είχε 3 επιτυχημένα τάκλιν σε 4 προσπάθειες, 2 εκκαθαρίσεις και μια αναχαίτιση. Στο ίδιο αποτελεσματικός ήταν στις μονομαχίες, κερδίζοντας τις 5 από τις 6 που διεκδίκησε. Παράλληλα, ανέκτησε και την μπάλα 11 φορές για την Λίβερπουλ.

Δείγμα της βελτίωσης του Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι πως ενώ την φετινή σεζόν επιχειρούσε 66 πάσες ανά 90' στην Premier League, στο ματς με την Λιντς είχε 135, με τις 76 από αυτές στο πρώτο ημίχρονο!