Γκράθια: «Δεχθήκαμε 6 γκολ, δεν θα μιλήσω για την διαιτησία»

Ο προπονητής της Λιντς, Χάβι Γκράθια αρνήθηκε να κατηγορήσει την αμφιλεγόμενη κατακύρωση του πρώτου γκολ της Λίβερπουλ για την ήττα της ομάδας του με 6-1, αλλά παραδέχθηκε ότι «ίσως ήταν χέρι» στο ξεκίνημα της φάσης.

Γκράθια: «Δεχθήκαμε 6 γκολ, δεν θα μιλήσω για την διαιτησία»

Ο Γκόντι Γκάκπο άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ στο Elland Road στο 35ο λεπτό, αλλά ορισμένοι παίκτες της Λιντς πίστεψαν ότι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε χειριστεί την μπάλα με το χέρι στην ανάπτυξη του γκολ, πριν ανταλλάξει πάσες με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Ολλανδό κυνηγό.

«Ίσως το πρώτο (γκολ) να προέρχεται από χέρι, αλλά δεν έχει σημασία, γιατί μετά από αυτό δεχτήκαμε πολλές ευκαιρίες», δήλωσε ο Γκράθια στο Sky Sports μετά το ματς.

«Είναι αλήθεια ότι πετύχαμε ένα γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι εκείνη τη στιγμή, αλλά ένα άλλο λάθος και πάλι δεν μας επέτρεψε να ανταγωνιστούμε στο παιχνίδι».

Ο Σαλάχ διπλασίασε το προβάδισμα της Λίβερπουλ λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά ένα λάθος του Ιμπραχίμα Κονάτε επέτρεψε στον Λουίς Σινιστέρα να κλέψει και να μειώσει για την Λιντς αμέσως μετά την ανάπαυλα.

Η Λίβερπουλ, όμως, δεν υποχώρησε καθώς τα γκολ των Ντιόγκο Ζότα, Ντάργουιν Νούνιες και άλλο ένα του Σαλάχ έδωσαν στους φιλοξενούμενους μια πολυπόθητη νίκη στη μάχη τους για μια θέση στην Ευρώπη.

«Όλοι μας ξέραμε ότι θα ήταν απαιτητικό για εμάς να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα», πρόσθεσε ο Γκράθια. «Αν δεν δίναμε το καλύτερό μας επίπεδο, σίγουρα θα ήταν πολύ δύσκολο. Όταν δεχτήκαμε το γκολ, είναι κάτι που συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Χάνουμε την ψυχραιμία μας και δεχόμαστε γκολ.

Οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν σε όλα τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι αρκετό. Πρέπει να βελτιώσουμε τα επίπεδά μας.

Αφού δεχτήκαμε έξι γκολ, δεν θέλω να πω τίποτα για αυτή την κλήση. Αλλά εσείς και εγώ ξέρουμε τι συνέβη.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, φυσικά. Δεν θυμάμαι στην καριέρα μου αν σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια έχω δεχτεί πέντε, έξι γκολ. Προτιμώ να είμαι επικριτικός με τον εαυτό μου».

Η ήττα αφήνει τη Λιντς στην 16η θέση της Premier League, δύο βαθμούς μπροστά από την 18η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η ομάδα του Γκράθια επιστρέφει στη δράση το επόμενο Σάββατο, όταν ταξιδεύει στην έδρα της Φούλαμ.