Ο Ντε Τζέρμπι χαίρεται που κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της Μπράιτον

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι μίλησε για την νίκη της Μπράιτον με 2-1 επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Ντε Τζέρμπι χαίρεται που κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της Μπράιτον

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήταν χαρούμενος που έφερε χαρά στους οπαδούς της Μπράιτον, αφού η ομάδα του έφτασε στη νίκη με 2-1 στην έδρα της Τσέλσι.

Τα γκολ των δύο αναπληρωματικών - του Ντάνι Γουέλμπεκ και του Χούλιο Ενσίσο - χάρισαν στην Μπράιτον την πρώτη της νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς ολοκλήρωσε νίκησε μέσα και έξω μέσα στην σεζόν την Τσέλσι και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Ιταλός δήλωσε: "Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και την απόδοση. Μου άρεσε η ποιότητα του παιχνιδιού μας - είμαι ειλικρινά τυχερός που είμαι προπονητής αυτών των παικτών.

Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε χαρούμενους τους οπαδούς μας και τον σύλλογό μας, αλλά για μένα έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι τον ημιτελικό. Το ποδόσφαιρο αφορά το αύριο, αν είσαι πολύ χαρούμενος υπερβολικά για το παρελθόν [αποτέλεσμα] δεν μπορείς να δουλέψεις στο ποδόσφαιρο".

Ο Ενσίσο κέρδισε το παιχνίδι με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα, αλλά ο Ντε Τζέρμπι θεώρησε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το υπόλοιπο παιχνίδι.

"Ο Χούλιο είναι άλλος ένας από τους σημαντικούς νεαρούς παίκτες μας. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, ήταν ένα σημαντικό γκολ για εμάς και γι' αυτόν, αλλά θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει καλύτερα μετά το [δεύτερο] γκολ, παίξαμε πολύ βαθιά, οπότε πρέπει να δουλέψουμε και να το βελτιώσουμε αυτό. Υποφέραμε πάρα πολύ, οπότε πρέπει να δουλέψουμε πάνω στη νοοτροπία μας".

Η μόνη απογοήτευση ήταν η απώλεια των Τζόελ Βέλτμαν και Έβαν Φέργκιουσον λόγω τραυματισμού, με τον Ντε Τζέρμπι να επιβεβαιώνει στη συνέχεια ότι αμφότεροι θα χάσουν τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ την επόμενη Κυριακή.

"Χάνουμε πάρα πολλούς παίκτες", παραδέχτηκε ο Ντε Τζέρμπι. "Έχουμε μια πολύ δύσκολη τελευταία περίοδο της σεζόν και στο επόμενο παιχνίδι παίζουμε στα ημιτελικά του FA Cup, αλλά είναι πολύ καλοί παίκτες και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Για παράδειγμα, ο Πασκάλ Γκρος ξεκίνησε σήμερα ως κεντρικός μέσος και τελείωσε ως οπισθοφύλακας. Πρέπει να οργανωθούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας για το επόμενο παιχνίδι και το υπόλοιπο της σεζόν".

Ο αντίπαλος του Ντε Τζέρμπι δεν είχε κανένα παράπονο από το αποτέλεσμα. "Ηττηθήκαμε δίκαια από την φανταστική ομάδα της Μπράιτον, η οποία μπορεί να το κάνει αυτό σε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας", είπε ο Φρανκ Λάμπαρτ.