Ντε Τζέρμπι: «Η απουσία του Λάμπτεϊ είναι άσχημο νέο για την ευρωπαϊκή μάχη της Μπράιτον»

Ο προπονητής της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, φοβάται ότι ο Ταρίκ Λάμπτεϊ αποτελεί μεγάλη απώλεια για την προσπάθεια της ομάδας του να προκριθεί στην Ευρώπη.

Ντε Τζέρμπι: «Η απουσία του Λάμπτεϊ είναι άσχημο νέο για την ευρωπαϊκή μάχη της Μπράιτον»

Ο διεθνής Γκανέζος δεξιός μπακ αποκλείεται για το έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι με την πρώην ομάδα του, την Τσέλσι, σήμερα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα επιστρέψει ο Λάμπτεϊ, 22 ετών, από τον τραυματισμό του στο γόνατο που τον ανάγκασε να αποχωρήσει στην εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Γουέστ Χαμ τον περασμένο μήνα.

"Δεν είναι διαθέσιμος για να παίξει", δήλωσε ο Ντε Τζέρμπι. "Είναι άσχημα, άσχημα νέα για εμάς.

Είναι σημαντικός για εμάς, γιατί έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές ιδιότητες από τον Τζόελ Βέλτμαν".

Η απουσία του Λάμπτεϊ ρίχνει το βάρος στον Βέλτμαν κατά τη διάρκεια ενός πυρετώδους προγράμματος. Ο 31χρονος πρώην διεθνής Ολλανδός έκανε την 100ή του εμφάνιση με την Μπράιτον στην ατυχή ήττα του περασμένου Σαββάτου με 2-1 από την Τότεναμ.

Η έβδομη Μπράιτον, που βρίσκεται επτά βαθμούς και τέσσερις θέσεις πάνω από την Τσέλσι με δύο παιχνίδια στο χέρι, αντιμετωπίζει 8 αγώνες στις επόμενες 44 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ στις 23 Απριλίου.

Ο Ντε Τζέρμπι, ερωτηθείς ποια διοργάνωση παρέχει τις καλύτερες πιθανότητες να φτάσει στην Ευρώπη, δήλωσε: "Προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι σε κάθε διοργάνωση και μετά θα δούμε. Και οι δύο είναι δύσκολες.

Στο Κύπελλο Αγγλίας έχουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν κερδίσουμε, η Μάντσεστερ Σίτι έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στον τελικό (από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ).

Στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχει η Άστον Βίλα, η Λίβερπουλ και η Μπρέντφορντ πολύ κοντά, και οι άλλες πέντε, Τότεναμ, Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, (Άρσεναλ και Σίτι) είναι πολύ δύσκολο, αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Αν καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, παίρνουμε το στυλό και γράφουμε μια σημαντική σελίδα του συλλόγου μας".