Λίβερπουλ: Αποσύρεται από την κούρσα για την απόκτηση του Μπέλινγκχαμ

Η Λίβερπουλ έχει αποσυρθεί από την κούρσα για την απόκτηση του μέσου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, αυτό το καλοκαίρι. Δεν θα αποφασίσει με βάση τα χρήματα ο Άγγλος, υπαρκτό το ενδεχόμενο "μπλόφας".

Λίβερπουλ: Αποσύρεται από την κούρσα για την απόκτηση του Μπέλινγκχαμ

Την Τρίτη το απόγευμα η είδηση ότι η Λίβερπουλ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση 84 εκατομμυρίων λιρών στην Ντόρτμουντ για τον Τζουντ Μπέλινκγχαμ έκανε τον γύρο του κόσμου. Το βράδυ όμως, έγκυροι ρεπόρτερ κοντά στους κυπελλούχους Αγγλίας έσπευσαν να δηλώσουν πως η Λίβερπουλ αποσύρεται από την διεκδίκησή του.

Ο διεθνής Άγγλος ήταν ο κορυφαίος μεταγραφικός στόχος του συλλόγου, καθώς ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζεται να ανανεώσει την ομάδα του μετά από μια απογοητευτική σεζόν.

Ωστόσο, δεδομένης της κλίμακας της απαιτούμενης αναδόμησης, η Λίβερπουλ αποφάσισε τώρα να διοχετεύσει τους πόρους της αλλού.

Το κόστος της συμφωνίας κρίθηκε απαγορευτικό με την Ντόρτμουντ να απαιτεί ένα ποσό μεταγραφής περίπου 130 εκατομμυρίων λιρών, με μισθούς και αμοιβές ατζέντηδων επιπλέον.

Αυτό θα καταλάμβανε ένα σημαντικό κομμάτι από το μεταγραφικό ταμείο του Κλοπ σε ένα καλοκαίρι που η Λίβερπουλ, η οποία φαίνεται ότι θα χάσει το οικονομικό πλεονέκτημα της πρόκρισης στο Champions League, πρέπει να υπογράψει ουσιαστικά ένα ολόκληρο νέο κέντρο και να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.

Υψηλόβαθμες πηγές του Άνφιλντ ανέφεραν ότι μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις, η μεταγραφή "έπαψε να έχει νόημα" και θεώρησαν ότι δεν είχαν την πολυτέλεια να βάλουν όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, ειδικά χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις ότι ο Μπέλινγκχαμ θα φύγει καν από την Ντόρτμουντ αυτό το καλοκαίρι ή θα επιλέξει το Άνφιλντ ως προορισμό της επιλογής του.

Η Λίβερπουλ θα εστιάσει τώρα την προσοχή της σε άλλους στόχους, συμπεριλαμβανομένου του Μέισον Μάουντ της Τσέλσι, ο οποίος πρόκειται να φύγει από το Στάμφορντ Μπριτζ αυτό το καλοκαίρι. Το δίδυμο της Μπράιτον, Μοϊσές Καϊσέδο και Αλέξις Μακ Άλιστερ, μαζί με τον Ράιαν Χράφενμπερχ της Μπάγερν Μονάχου, θαυμάζονται επίσης από τους υπεύθυνους στρατολόγησης του συλλόγου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Γιούργκεν Κλοπ ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση αυτή της διοίκησης ενώ ο Μπέλινγκχαμ ενδιαφερόταν για την μεταγραφή.

Την ίδια ώρα, σημερινό δημοσίευμα της Γερμανικής BILD αναφέρει πως ο Τζουντ Μπέλινκγχαμ έχει απορρίψει τις προτάσεις των Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι καθώς θέλει να παίξει σε μια ομάδα "με πρεστίζ και αξίες όπως το πάθος, η τιμή και η φήμη" και όχι με κίνητρο τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και η άποψη πως η Λίβερπουλ "μπλοφάρει" για να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις της Ντόρτμουντ αφού και στο παρελθόν έχει διαψεύσει πως κινείται για έναν παίκτη, όπως είχε γίνει στις περιπτώσεις του Άλισον και του Τιάγκο.