Άλισον: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε περισσότερη από αυτή την επιθυμία»

Ο Άλισον Μπέκερ μίλησε για τα όσα πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ στην συνέχεια της σεζόν μετά το 2-2 με την Άρσεναλ.

Άλισον: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε περισσότερη από αυτή την επιθυμία»

Ο Άλισον Μπέκερ ανέλυσε την ξέφρενη αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ, με τον Βραζιλιάνο να τονίζει την σημασία της επανάληψης της νοοτροπίας που έδειξε στα τελευταία εννέα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποτίμηση της αναμέτρησης και για το αν το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν η απογοήτευση για το ότι δεν πήραν την νίκη:

Για όσα κάναμε στο γήπεδο, για τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, φυσικά και βγαίνουμε με την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ματς. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές- ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Είναι πολύ δύσκολο στην Πρέμιερ Λιγκ να ξεκινήσεις πίσω στο σκορ και να επιστρέψεις στο αποτέλεσμα που χρειάζεσαι. Το να πετύχουμε δύο γκολ ήταν σπουδαίο και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά μετά τις συνθήκες του αγώνα παίρνουμε τον βαθμό που μπορεί να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο της σεζόν.

Για τα διδάγματα που μπορεί να πάρει η Λίβερπουλ από το παιχνίδι μετά την αντίδραση στο 2-0:

Περισσότερο από το να μάθουμε με τα λάθη, πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε και τα θετικά πράγματα και να πάρουμε το καλό - δηλαδή να ξεκινάμε με 2-0 και μετά να επιστρέφουμε στο 2-2 και να παίζουμε το παιχνίδι που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην κορυφή της κατηγορίας, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Για το δεύτερο ημίχρονο δεν ήξεραν πώς να μας αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού- φυσικά είχαν καταστάσεις, αλλά εμείς αμυνθήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, παίρνουμε τα θετικά από τη σημερινή μέρα και αρχίζουμε να δουλεύουμε για την επόμενη πρόκληση.

Για την πίστη που είχε η ομάδα στο ημίχρονο ότι μπορούσε να γυρίσει το ματς:

Το να πετύχουμε το πρώτο γκολ ήταν η αρχή για όλα. Όταν σκοράραμε, ο κόσμος ενώθηκε επίσης και βοήθησε την ομάδα και την ώθησε - όλοι ξέρουν πώς είναι το Άνφιλντ όταν ο κόσμος παίζει μαζί σου. Δείχνουν αντίδραση σε ό,τι κάνουμε στο γήπεδο, οπότε πρέπει να κάνουμε περισσότερο από αυτό, πρέπει να δείχνουμε περισσότερη επιθυμία σε κάθε παιχνίδι - όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο - με συνέπεια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, όλοι έρχονται εδώ και λένε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε- είναι πολύ εύκολο να τα λες, αλλά όχι και τόσο εύκολο να τα κάνεις αυτά τα πράγματα να συμβούν, το ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι μαγικό, που μπορείς απλά να πας εκεί και να νομίζεις ότι τα πράγματα πάνε όπως θέλεις. Πρέπει να παλέψεις γι' αυτό, αυτό κάνουμε: προετοιμαζόμαστε, προπονούμαστε σκληρά και πηγαίνουμε στα παιχνίδια δείχνοντας την επιθυμία να κάνουμε τη διαφορά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια.

Για το ότι η Λίβερπουλ πρέπει να κερδίσει όλα τα εναπομείναντα ματς της σεζόν:

Αυτή είναι η σκέψη, πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Έτσι ήταν όταν παλεύαμε για τίτλους και το ίδιο ισχύει και τώρα. Πρέπει να κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο που έχουμε μπροστά μας, όχι μόνο να κοιτάμε τον πίνακα και να ζητωκραυγάζουμε για τις ομάδες που χάνουν βαθμούς. Φυσικά, το χρειαζόμαστε αυτό, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες μας και να κρατήσουμε τα καλά πράγματα που κάνουμε. Ο Τιάγκο επέστρεψε και σήμερα, ήταν σπουδαίο πράγμα. Ο Λουίς [Ντίας] είναι επίσης κοντά. Είναι καλό να επιστρέφουν αυτοί οι παίκτες, δίνουν δύναμη και δύναμη στην ομάδα και ποιότητα. Παίρνουμε αυτά τα πράγματα και συνεχίζουμε.