Ligue 1: Ανατροπή η Λιόν (3-1) «φρέναρε» την Ρεν και «βλέπει» Ευρώπη

Η Λιόν επικράτησε με ανατροπή της Ρεν με 3-1 και ελπίζει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο πλησιάζοντας την προνομιούχο 5η θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα. Χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να περάσουν την Λιλ. 

Ligue 1: Ανατροπή η Λιόν (3-1) «φρέναρε» την Ρεν και «βλέπει» Ευρώπη

Μεγάλη νίκη της Λιόν επί της Ρεν με 3-1, με όλα τα γκολ των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο και με τους φιλοξενούμενους να μένουν με τη «γλύκα» του προβαδίσματος. Τρομερό ματς για την Λιόν στην επανάληψη και βαθμολογική άνοδος στην 7η θέση. Η Λιόν πλησίασε στους πέντε βαθμούς την 5η Λιλ που υπέστη το πατατράκ από την Ανζέ, ενώ η Ρεν έμεινε στην έκτη θέση με 50 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να περάσει την Λιλ στον πίνακα και να μπει στις θέσεις της Ευρώπης για το Conference League.

H Ρεν ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο μέρος και αξιοποίησε την υπεροχή της μόλις στο 11' με τον Γκουιρί, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η αντίδραση της Λιόν ήρθε στο δεύτερο μέρος, με τον Τολισό να ισοφαρίζει στο 60' με υπέροχο σουτ, ενώ ο Λακαζέτ στο 68' έκανε το 2-1. Λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει πέναλτι, αλλά μετά από εξέταση της φάσης ο διαιτητής αποφάσισε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Στο 79' ο Μπαρκολά αξιοποίησε μια μακρινή πάσα και με γωνιακό σουτ έκανε πιο εύκολο το έργο της Λιόν για τη νίκη.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/4

Λανς – Στρασβούργο 2-1

(11' Φρανκόφσκι, 65' Μεντινά - 84' Γκαμέιρο)

Σάββατο 8/4

Ανζέ – Λιλ 1-0

(84' Σαμπανοβιτς)

Νις – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

(26' Μέσι, 76' Σέργιο Ράμος)

Κυριακή 9/4

Λιόν – Ρεν 3-1

(60' Tολισό, 68' Λακαζέτ, 79' Μπαρκολά - 11' Γκουιρί)

16.00: Αζαξιό – Οσέρ, Μονπελιέ – Τουλούζ, Ρεμς – Μπρεστ, Τρουά – Κλερμόν, Ναντ – Μονακό

21.45: Λοριάν – Μαρσέιγ