Η Premier League των... απολύσεων

Μία απόλυση προπονητή είναι τραγωδία, 12 είναι στατιστική. Είχαμε κάθε είδους αποχωρήσεις τεχνικών από την Premier League αυτή την σεζόν.

Η Premier League των... απολύσεων

Ο Σκοτ Πάρκερ απολύθηκε από την Φούλαμ ένα μήνα μετά την έναρξη της σεζόν, αφού έχασε από την Άρσεναλ, την Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ - η μία από αυτές ήταν 9-0, ομολογουμένως, αλλά και πάλι. Αυτό είναι σκληρό.

Ο Αντόνιο Κόντε απολύθηκε από την Τότεναμ αφού αποκάλεσε τους παίκτες του, τον σύλλογο και τα αφεντικά του ως χαμένους. Επίσης σκληρό.

Ο Γκρέιαμ Πότερ έφυγε από την Μπράιτον για την Τσέλσι, αλλά όχι πριν οι "γλάροι" τσεπώσουν 21,5 εκατ. λίρες ως αποζημίωση. 206 ημέρες αργότερα και απολύθηκε από την Τσέλσι, αποτελώντας την 3η και 13η αποχώρηση προπονητή της σεζόν.

Οι περισσότερες αποχωρήσεις προπονητών ανά σεζόν στην Premier League:

2022-2313
2013-1410
2017-1810
2021-2210
1994-959
2004-059
2008-099

Δεκατρείς είναι οι περισσότερες αλλαγές προπονητών σε μία σεζόν στην Premier League. Είναι απίθανο να μην έχουμε τελειώσει ακόμα με τις ανακατατάξεις.

Δύο ακόμη σύλλογοι εξετάζουν τις επιλογές τους. Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, με ανακοίνωσή του έδωσε τέλος στις εικασίες για το μέλλον του Στιβ Κούπερ, αλλά επισήμανε ότι "τα αποτελέσματα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα". Μόνο η Μπόρνμουθ (13) έχει χάσει περισσότερους βαθμούς από θέση νίκης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο από την Φόρεστ (10). Τις επόμενες εβδομάδες παίζει με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Μπράιτον. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόση έμφαση δόθηκε στο "άμεσα" στην έκκληση του κ. Μαρινάκη για βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες παραδέχεται ότι και ο ίδιος βρίσκεται υπό πίεση μετά την εντός έδρας βαριά ήττα του με 5-1 από τη Νιούκαστλ. Έχουν χάσει εννέα παιχνίδια στην Premier League από τότε που επέστρεψε το ποδόσφαιρο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο η Μπόρνμουθ (11), η Λέστερ (12) και η Σαουθάμπτον (13) έχουν χάσει περισσότερα. Δύο από αυτούς τους τρεις συλλόγους έχουν αλλάξει προπονητή πρόσφατα - ο Νέιθαν Τζόουνς απολύθηκε από την Σαουθάμπτον τον Φεβρουάριο και ο Μπρένταν Ρότζερς έγινε θύμα νούμερο 11 της σεζόν το περασμένο Σαββατοκύριακο.