Γκουαρντιόλα: «Ο Γουόκερ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο σύστημά μας...»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχθηκε ότι ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ δεν μπορεί να παίξει προς το παρόν το στυλ ποδοσφαίρου που επιθυμεί να παίζουν οι αμυντικοί του.

Γκουαρντιόλα: «Ο Γουόκερ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο σύστημά μας...»

Ο Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έχει ξεκινήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League από τον πάγκο για χάρη του Τζον Στόουνς.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος αρέσκεται στο να αντιστρέφει τους αμυντικούς του και να πλαισιώνουν τον Ρόντρι στην μεσαία γραμμή, προκειμένου να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας, παραδέχτηκε ότι παρ' όλες τις αρετές του 32χρονου αμυντικού, δεν μπορεί να είναι ένας ανεστραμμένος αμυντικός.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Δεν μπορεί να το κάνει. Θα έχει πάντα ταχύτητα, θα είναι ο ταχύτερος σε αυτό το δωμάτιο στα 60 του. Για να παίξεις μέσα πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις, έχει άλλα χαρακτηριστικά. Δεν πρόκειται να ζητήσω από κάποιον που έχει κάνει [να αλλάξει;].

Έχει παίξει ως αμυντικός που μπαίνει μέσα με τέσσερις πίσω με τον Ζοάο ή τον Άλεξ σε αυτή τη θέση και ο Κάιλ το έχει κάνει πολύ καλά, αλλά με αυτό το σχήμα με τρεις πίσω και δύο στη μέση δεν μπορεί να το κάνει».

Καθώς η Σίτι κυνηγάει την πρωτοπόρο Άρσεναλ, ο Γκουαρντιόλα φάνηκε απρόθυμος να αλλάξει την ομάδα του, η οποία είναι αήττητη στα τελευταία 12 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής αποκάλυψε ότι δεν έχει χάσει την πίστη του στον Άγγλο διεθνή υπονοώντας μια πιθανή επιστροφή του στην πρώτη ομάδα.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε ο Γουόκερ να επιστρέψει στην ομάδα, ο Γκουαρντιόλα είπε: «Να είναι ο εαυτός του και να προπονείται καλά.

Μπορεί να παίξει στην τριάδα πίσω δεξιά και είναι ίσως ο καλύτερος που έχουμε.

Μερικές φορές παίζουμε με τον Μανού ή τον Τζον. Ο λόγος είναι τακτικός. Δεν είναι επειδή χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στον Κάιλ».

Η Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται στη συνέχεια το Σάββατο στο Σεντ Μέρις κόντρα στη Σαουθάμπτον.