Μπέρνλι: Εξασφάλισε την άνοδο στην Premier League (vid)

Η Μπέρνλι ανέβηκε ξανά στην Premier League έπειτα από απουσία ενός χρόνου.

Μπέρνλι: Εξασφάλισε την άνοδο στην Premier League (vid)

Η ομάδα του Βίνσεντ Κομπανί νίκησε την Παρασκευή με 2-1 την Μίντλεσμπρο που ελπίζει στην άνοδο - ένα αποτέλεσμα που σφράγισε την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία με επτά παιχνίδια για το τέλος, αφού η Λούτον Τάουν έφερε ισοπαλία στην Μίλγουολ νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Τα γκολ των Μπαρνς και Ρόμπερτς ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν τη νίκη και την άνοδο για τους πρωτοπόρους της κατηγορίας.

Ο Κομπανί δήλωσε: "Είναι Πάσχα. Απομένουν επτά παιχνίδια και ήδη γιορτάζουμε!

Δεν το περιμέναμε. Θέλαμε να το ζήσουμε μια μέρα, αλλά είχαμε διαφορετικό συγχρονισμό, αλλά μερικές φορές το πιο γρήγορο είναι καλύτερο.

Έχω ζήσει κι εγώ αυτές τις στιγμές και ελπίζω ότι η συναισθηματική ορμή αξίζει πολύ περισσότερο.

Γι' αυτό απόψε, γιορτάστε και να είστε χαρούμενοι. Αύριο το προπονητικό επιτελείο θα είναι έτοιμο και ελπίζω και οι παίκτες γιατί έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι τη Δευτέρα".

Η Μπέρνλι, η οποία υποβιβάστηκε από την Premier League την περασμένη σεζόν, απέχει 11 βαθμούς από την δεύτερη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και 19 από την τρίτη Λούτον, αφού κέρδισε 25 από τα 39 παιχνίδια και συγκέντρωσε διαφορά τερμάτων +46.

Ο Κομπανί επέβλεψε μια αναδόμηση με αξιοσημείωτο αποτέλεσμα μετά τον διορισμό του τον περασμένο Μάιο, αποτιμώντας την αποχώρηση πολλών βασικών παικτών και ενσωματώνοντας 16 καλοκαιρινές μεταγραφές.

Η Μπέρνλι είχε υποβιβαστεί την περασμένη σεζόν μετά από έξι σεζόν στην Premier League.

Η Μπέρνλι θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία την επόμενη περίοδο με όποιον τερματίσει δεύτερος -η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ απέχει αυτή τη στιγμή οκτώ βαθμούς από την τρίτη Λούτον- και τον νικητή των πλέι οφ της Championship στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο 27 Μαΐου.

Η σεζόν 2023-34 της Premier League ξεκινά το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου.