Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Στιβ Κούπερ επικεντρώνεται στην ανάκαμψη της ομάδας μετά την δήλωση Μαρινάκη

Ο Στιβ Κούπερ δήλωσε ότι η προσοχή του δεν επικεντρώνεται στις εικασίες σχετικά με το μέλλον του στην Νότιγχαμ Φόρεστ - αλλά στο να φέρει τα θετικά αποτελέσματα που θα δώσουν τέλος σε κάθε σχετική συζήτηση.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Ο Στιβ Κούπερ επικεντρώνεται στην ανάκαμψη της ομάδας μετά την δήλωση Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, με την οποία επανέλαβε την στήριξη του συλλόγου στον προπονητή του.

Ένα σερί οκτώ αγώνων της Premier League χωρίς νίκη είχε φέρει υπ' ατμόν τον Κούπερ για άλλη μια φορά, αλλά η ιεραρχία του συλλόγου δήλωσε την στήριξή της στον Ουαλό - αν και η δήλωση προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Η Νότιγχαμ έχει εννέα παιχνίδια για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και ο Κούπερ λέει ότι αυτό παραμένει το βασικό του κίνητρο.

"Πάντα προσπαθώ να επικεντρώνομαι σε αυτό που είναι σημαντικό, δηλαδή να προσπαθήσουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι παίξαμε τις προάλλες και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια από ό,τι κερδίζουμε", δήλωσε ο Κούπερ ενόψει της σαββατιάτικης εκτός έδρας αναμέτρησης με την Άστον Βίλα.

"Η δήλωση ήταν ότι ήθελαν να διορθώσουν κάποια πράγματα. Όσον αφορά την συλλογή βαθμών, αυτό δεν χρειαζόταν να υπάρχει στη δήλωση, διότι το γνωρίζαμε ήδη. Αυτή είναι μια συζήτηση που έχουν κάνει οι παίκτες και το προσωπικό και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.

Ήταν φυσιολογική η επικοινωνία που είχα με τον κ. Μαρινάκη. Υπάρχει διάλογος μετά από κάθε παιχνίδι. Έχω συνεχή διάλογο με τον ιδιοκτήτη. Δεν υπήρχε τίποτα που να με εξέπληξε. Νομίζω ότι ο σύλλογος ενοχλήθηκε από κάποια άρθρα που είχαν γραφτεί.

Ένιωσαν ότι ήθελαν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό. Τίποτα από όσα γράφονται δεν με ενοχλεί - αν με ενοχλούσε, δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά".

Η Φόρεστ θα αναζητήσει μόλις την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στη σεζόν όταν πάει στο Villa Park.

"Βγάλτε τα όλα πίσω και πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Αυτή ήταν πάντα η εστίασή μου και εξακολουθεί να είναι", δήλωσε ο Κούπερ. "Το μεγαλύτερο πράγμα τους τελευταίους 18 μήνες ήταν η δημιουργία πίστης. Πίστη στον τρόπο που δουλεύουμε, πίστη στις σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας... αυτή είναι η στιγμή να πιστέψουμε περισσότερο από ποτέ.

Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει να πιστέψουμε στο πόσο καλοί μπορούμε να γίνουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στους συμπαίκτες μας. Πρέπει να το δείξουμε αυτό. Πάντα θα ήταν μια δύσκολη σεζόν.

Φτάνουμε τώρα στο στάδιο όπου υπάρχει ακόμα περισσότερος έλεγχος, αλλά δικαίως, γιατί εδώ θέλουμε να είμαστε, σε αυτό το πρωτάθλημα. Ας συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και, επαναλαμβάνω, πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι παίξαμε στη Λιντς.

Πλησιάζουμε προς την περίοδο της αντίστροφης μέτρησης τώρα. Όταν τελειώνουν τα παιχνίδια -όχι μόνο εμείς, όλοι- τόσο πιο σημαντικά μπορεί να είναι. Είναι "πρέπει να κερδίσεις", είναι "τελικός κυπέλλου", είναι "κάνε ό,τι χρειαστεί", λόγω της σημασίας των αγώνων. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας.

Είμαστε σε έναν αγώνα, με ένα μεγάλο γκρουπ ομάδων. Δεν είναι τρεις, τέσσερις ή πέντε, είναι περισσότερες από αυτές. Και πρέπει να στηρίξουμε τους εαυτούς μας για να είμαστε στην κορυφή αυτού του ομίλου. Αν το καταφέρουμε αυτό, ειλικρινά αυτό θα ήταν σπουδαίο".

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, υπήρχαν περισσότερα από 50.000 tweets που περιείχαν τη φράση #CooperIn και ο πρώην προπονητής της Σουόνσι λέει ότι εκτιμά την υποστήριξη που λαμβάνει από τους οπαδούς.

Ο Κούπερ παραμένει δημοφιλής αφού οδήγησε την Φόρεστ πίσω στην Premier League μέσω των πλέι οφ της Championship την περασμένη σεζόν.

"Είμαι ταπεινός και ευγνώμων γι' αυτό. Θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να μιλήσω για το τι πραγματικά σημαίνει αυτό για μένα. Δεν μου αρέσει να μιλάνε για μένα, αν και υπάρχει πολύ από αυτό τον τελευταίο καιρό - το οποίο αποδέχομαι", δήλωσε.

"Το κυριότερο πράγμα που νιώθω είναι να δουλέψω πιο σκληρά, να έχω περισσότερα κίνητρα και να κάνω ό,τι χρειάζεται για να μην απογοητεύσω αυτούς τους ανθρώπους - γιατί έτσι νιώθω.

"Είμαι πολύ περήφανος που εργάζομαι για αυτόν τον σύλλογο. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που κατάφερα να διοικήσω την Φόρεστ. Προσπαθώ να μας εκπροσωπώ καλά, όχι μόνο τις ημέρες των αγώνων, αλλά και να υπερασπίζομαι τις αξίες και τις αρχές που τηρούνται εδώ και πολύ καιρό.

"Αισθάνομαι ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στους οπαδούς, για να διασφαλίσω ότι μπορούν να αισθάνονται καλά για τον σύλλογό τους".