Τσάβι: «Αν δεν σκοτώσεις τη Ρεάλ, σε σκοτώνει εκείνη»

Ο Τσάβι μετά την συντριβή της Μπαρτσελόνα από την Ρεάλ Μαδρίτης (4-0), σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι μπλαουγκράνα διεκδικούν ακόμα το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν ήταν μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του.

Τσάβι: «Αν δεν σκοτώσεις τη Ρεάλ, σε σκοτώνει εκείνη»

Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από το Copa del Rey με μια εμφατική τεσσάρα από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με ηγέτη τον Καρίμ Μπενζεμά πέρασε στον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα.

Ο προπονητής των μπλαουγκράνα, Τσάβι, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του «clasico» τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του, ενώ παράλληλα εξήγησε πως η ομάδα του βρίσκεται στο +12 από την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga και διεκδικεί ακόμα το πρωτάθλημα.

«Είναι μια δύσκολη βραδιά, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είπα από χθες ότι η Ρεάλ ήταν φαβορί. Ήμασταν καλοί, αλλά το χάσαμε μετά το 0-2 στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε καλύτερα και να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Είναι πρωταθλητές Ισπανία και Champions League και δεν συγχωρούν. Αν δεν σκοτώσεις τη Ρεάλ, σε σκοτώνει εκείνη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στο μέλλον.

Πέρυσι κερδίσαμε 0-4 και δεν κατακτήσαμε τίποτα. Φέτος χάσαμε 0-4 και μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή δεν είναι η χειρότερη νύχτα μου.

Η ομάδα είχε ταυτότητα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Έχω ζήσει χειρότερες βραδιές όπου δεν έχουμε έρθει για να αγωνιστούμε. Πρέπει να θυμάστε πού ήσασταν πέρυσι.

Για να κερδίσεις τίτλους στην Ισπανία πρέπει να κερδίσεις τη Ρεάλ αν θέλεις να κερδίσεις και φέτος έχουμε αγωνιστεί εναντίον της. Είναι μια δύσκολη νύχτα, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο, αλλά όχι στο δεύτερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καταλανός τεχνικός.