Τονάλι: "Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Μίλαν γιατί είμαι φίλαθλός της"

Ο Σάντρο Τονάλι παραδέχτηκε ότι ένιωσε πίεση κατά την ένταξή του στη Μίλαν λόγω του γεγονότος ότι είναι από παιδί φίλαθλος του συλλόγου.

Τονάλι: "Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Μίλαν γιατί είμαι φίλαθλός της"

Ο Σάντρο Τονάλι μετακόμισε στο Μιλάνο με αρχικό δανεισμό από την Μπρέσια το καλοκαίρι του 2021 και η πρώτη του πλήρης σεζόν στον σύλλογο δεν πήγε ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς δυσκολεύτηκε λόγω της προσαρμογής του σε νέες προσδοκίες, νέους συμπαίκτες και νέες ευθύνες.

Ωστόσο, αγοράστηκε μόνιμα έναντι μειωμένου ποσού και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν ανοδική πορεία, με τον Ιταλό διεθνή να πρωταγωνιστεί στην κατάκτηση του Scudetto την περασμένη σεζόν με σημαντικά γκολ.

Ο Τονάλι παραχώρησε συνέντευξη στον Μάσιμο Αμπροσίνι και οι δυο τους συζήτησαν για τη ζωή στους Ροσονέρι:

"Η υποστήριξή μου για τη Μίλαν προέρχεται από τον πατέρα μου. Πάντα ακολουθούσε τη Μίλαν, πήγαινε και αυτός μακριά, ήταν μεγάλος οπαδός, ήταν ένας από την Κούρβα. Ήταν πάντα σφιγμένος όταν έπαιζε η Μίλαν", είπε.

"Η πρώτη μου φορά στο Σαν Σίρο ήταν το 1-0 Μίλαν-Τσίεβο με γκολ του Σέεντορφ στο τελευταίο λεπτό με σουτ στην πάνω γωνία. Ακολουθούσα τη Μίλαν ως οπαδός, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να παίξω με τη φανέλα των Ροσονέρι.

"Το καλοκαίρι του 2020 είχα μιλήσει πολύ με τη μαμά μου, τη φίλη μου και τον ατζέντη μου, ονειρευόμουν τη Μίλαν. Οι πρώτες μέρες ήταν μια φρενίτιδα. Ο πρώτος χρόνος ήταν δύσκολος: το να χωρίζεις το να είσαι οπαδός και παίκτης δεν ήταν εύκολο, αλλά μετά από μια περίοδο προσαρμογής τα κατάφερα.

"Στην αρχή ήταν βάρος να φοράω αυτή τη φανέλα, ήμουν σε μια θέση όπου έπρεπε να προσπαθήσω να μην απογοητεύσω. Φοβήθηκα, ήρθα από την Μπρέσια, όλα ήταν διαφορετικά, άλλαξα κι εγώ με δυσκολία και με κάποια εμπόδια, αλλά με τη βοήθεια του Πιόλι τα ξεπέρασα όλα.

"Μίλησα πολύ με τον προπονητή, με βοήθησε πολύ. Και τώρα κάνει το ίδιο και με άλλους παίκτες που βιώνουν αυτά που πέρασα εγώ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα αποτύχω, το να παίζω με άδειο γήπεδο με βοήθησε στην αρχή.

"[Τη δεύτερη χρονιά] ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό μου έδωσε μεγάλη δύναμη. Το να είμαι υπεύθυνος στη συνέχεια μου έδωσε περαιτέρω αυτοπεποίθηση. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει το άλμα στην ποιότητα. Δεν ξεχνώ τους πρώτους μήνες στη Μίλαν, αλλά από το δεύτερο χρόνο έβγαλα αυτό που είχα μέσα μου".