Τότεναμ: «Ήταν η σωστή απόφαση για όλους να φύγει ο Κόντε», είπε ο Παρατίτσι

Ο διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαίρου της Τότεναμ, Φάμπιο Παρατίτσι, πιστεύει ότι η επιλογή να χωρίσουν οι δρόμοι της με τον Αντόνιο Κόντε ήταν η «σωστή απόφαση για όλους».

Τότεναμ: «Ήταν η σωστή απόφαση για όλους να φύγει ο Κόντε», είπε ο Παρατίτσι

Ο Φάμπιο Παρατίτσι ισχυρίζεται ότι κατανοεί τις δύσκολες περιόδους που πέρασε ο Αντόνιο Κόντε κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, αλλά ήταν ανένδοτος ότι η αποχώρησή του ήταν η σωστή απόφαση.

Ο ίδιος δήλωσε: "Ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν αυτή η σεζόν για εκείνον προσωπικά, ο Τζιαν Πιέρο (Βεντρόνε) πέθανε και ο (Τζιανλούκα) Βιάλι και μετά η χειρουργική του επέμβαση.

Ο σύλλογος τον στήριξε πολύ σε αυτό και όλοι είναι κοντά ο ένας στον άλλον, αλλά στη συνέχεια φτάνουμε σε αυτή την αμοιβαία συμφωνία και νομίζω ότι η απόφαση που πήραμε ήταν η σωστή απόφαση για όλους".

Τα "Σπιρούνια" επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι ο Κόντε αποχώρησε από τον σύλλογο "με αμοιβαία συμφωνία" μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας.

Ο Κόντε και τα Σπιρούνια συζητούσαν την αποχώρησή του από τότε που ο Ιταλός έκανε ουσιαστικά τη θέση του στον σύλλογο αφότου χαρακτήρισε τους παίκτες του "εγωιστές" σε ένα εκπληκτικό παραλήρημα μετά την ισοπαλία 3-3 με τη Σαουθάμπτον.

Η Τότεναμ επιβεβαίωσε επίσης την Κυριακή ότι ο βοηθός του Κόντε, Κριστιάν Στελίνι, και ο Ράιαν Μέισον θα αναλάβουν προσωρινά την ευθύνη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Στελίνι θα αναλάβει χρέη υπηρεσιακού προπονητή για τα τελευταία 10 παιχνίδια της σεζόν, συνεργαζόμενος με τον Μέισον, ο οποίος έπαιξε στα Σπερς μεταξύ 2008-16 και ήταν προσωρινός προπονητής μετά την απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο το 2021.

Ο Παρατίτσι δηλώνει σίγουρος ότι οι δυο τους θα κάνουν καλή δουλειά μέχρι το τέλος της σεζόν και ότι ήταν σημαντικό, για το καλό των παικτών, να μην υπάρξουν πολλές αλλαγές στο προπονητικό σχήμα.

"Ο Κριστιάν διαχειρίστηκε την ομάδα ακόμα και όταν ο Αντόνιο ήταν άρρωστος αυτή τη σεζόν και ήταν καλός", πρόσθεσε ο Παρατίτσι.

"Έχει μεγάλη εμπειρία ως δεύτερος (βοηθός προπονητή) και ήταν ακόμη και πρώτος προπονητής στο παρελθόν, σε κάποια χρόνια στο παρελθόν, οπότε στη συνέχεια έχουμε ακόμη και τον Ράιαν Μέισον που μπορεί να τον βοηθήσει πολύ- είναι μέρος αυτού του συλλόγου για μεγάλο χρονικό διάστημα και γνωρίζει τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο και αυτό το είδος ομάδας παικτών. Έτσι, νομίζω ότι είμαστε πραγματικά πολύ πολύ σίγουροι ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολύ πολύ καλή δουλειά".

"Οι παίκτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν συνήθειες και στυλ προπόνησης, οπότε, το να αλλάξεις τα πάντα όταν έχεις μόλις 10 παιχνίδια μπροστά σου, νομίζω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες να προσαρμοστούν σε μια τέτοια κατάσταση".