Μαρσέλο: «Θέλω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμη...»

Ο Μαρσέλο μίλησε για την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης και την επιστροφή του στη Φλουμινένσε.

Μαρσέλο: «Θέλω να παίξω για πολλά χρόνια ακόμη...»

Μεγάλη συνέντευξη στο «Athletic» έδωσε ο Μαρσέλο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Φλουμινένσε, τονίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά:

Για τις πρώτες του εμπειρίες στη Ρεάλ: «Ήρθα νομίζοντας ότι θα δω το γήπεδο και υπέγραψα το συμβόλαιο της ζωής μου. Είχα δει τους παίκτες μόνο σε βιντεοπαιχνίδια ή στην τηλεόραση. Νόμιζα ότι αυτό που αποκαλούσαν Los Galacticos δεν υπήρχε, σαν να μην επρόκειτο ποτέ να βρω πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους. Και ήταν ένα σοκ για να είμαι ειλικρινής. Όταν βγήκα από εκεί, το είπα στην οικογένεια και τους φίλους μου: "Έχω δει αυτόν, αυτόν, αυτόν, αυτόν, αυτόν... όλους αυτούς". Γέλασαν. Κι εγώ γέλασα. Μετά το συνήθισα».
Για τη μεγαλύτερή του στιγμή στη Ρεάλ: «Η τελευταία μέρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ωραιότερο πράγμα ήταν όταν ήμασταν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και οι οπαδοί τραγουδούσαν "Μαρσέλο, μείνε!". Ήταν αστείο γιατί ήξεραν ότι δεν θα μείνω, αλλά ήταν ωραίο για μένα. Στην πρώτη μου συνέντευξη, είχα μιλήσει για το ότι ήθελα να έρθω εδώ και να βοηθήσω στην κατάκτηση τίτλων και έφυγα ως ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους. Κάποιος θα με προσπεράσει και θα χαρώ γιατί η Ρεάλ θα συνεχίσει να κερδίζει, αλλά το να φεύγω με αυτή τη διάκριση είναι μια απίστευτη τύχη. Όταν έρχεσαι, δεν έρχεσαι και λες ότι θα κερδίσεις και θα γίνεις ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους. Δεν ξέρω αν άλλοι σύλλογοι με κυνήγησαν ποτέ, αλλά αν το έκαναν όσο ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν θα έφευγα ποτέ, γιατί πάντα ήθελα να είμαι στη Ρεάλ. Τώρα, είμαι πίσω εδώ (σ.σ. η συνέντευξη έγινε στο προπονητικό της Ρεάλ) και νιώθω την αγάπη των αξιωματούχων, των παικτών, του προσωπικού του εστιατορίου, της ασφάλειας, των γιατρών, όλων. Είναι σαν να σκέφτεσαι ότι άλλαξες σχολείο- αφήνεις τους φίλους σου εκεί, αλλά μετά τους βλέπεις».
Για την επιστροφή του στη Φλουμινένσε: «Το πιο όμορφο πράγμα, για μένα, είναι να επιστρέψω εκεί όπου μεγάλωσα ως παιδί, να επιστρέψω στην ομάδα που με έκανε ποδοσφαιριστή και με προετοίμασε για την καριέρα που έκανα στη Μαδρίτη και τη Βραζιλία. Το συναίσθημα είναι απίστευτο γιατί επιστρέφω στο σπίτι μου, όχι μόνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και στη Φλουμινένσε. Η ιδέα να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα με ενθουσιάζει ήδη πολύ και ανυπομονώ να παίξω στο Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ. Θέλω πραγματικά να φτάσω εκεί και να βοηθήσω τη Φλουμινένσε να φτάσει σε έναν τελικό και να κερδίσει το Λιμπερταδόρες».
Για το αν η Φλουμινένσε είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του: «Λοιπόν, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί, εξακολουθώ να θέλω να παίζω για πολλά ακόμη χρόνια. Αλλά αν πρέπει να τελειώσω την καριέρα μου, ας είναι στη Φλουμινένσε. Για την αγάπη που μου έδωσαν, για όλα όσα με βοήθησαν από τότε που ήμουν παιδί. Είναι απόλυτη ευγνωμοσύνη, 100%. Είμαι πολύ ευγνώμων στη Φλουμινένσε».