Λαμ: «Αβοήθητος και απελπισμένος ο Μέσι στην Παρί»

Ο Φίλιπ Λαμ επέκρινε το σχέδιο της Παρί Σεν Ζερμέν, περιγράφοντας την τακτική του συλλόγου που αφήνει τον Λιονέλ Μέσι να μοιάζει «αβοήθητος και απελπισμένος».

Λαμ: «Αβοήθητος και απελπισμένος ο Μέσι στην Παρί»

Ο Φίλιπ Λαμ παρακολούθησε την παλιά του ομάδα, την Μπάγερν, να αποκλείει την Παρί Σεν Ζερμέν από το Champions League νωρίτερα αυτό το μήνα στη φάση των «16» για πέμπτη φορά από τότε που η Qatar Sports Investments ανέλαβε την ομάδα το 2011.

Η Παρί ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με 3-0 σε δύο αγώνες και ο πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου έκανε μια καυστική αποτίμηση της ακριβοπληρωμένης γαλλικής ομάδας.

«Η Παρί μπορεί να σε κάνει να λυπάσαι. Αισθάνεσαι για τους πολλούς οπαδούς της Παρί που ήρθαν στο Μόναχο. Η ελπίδα τους ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει, πεθαίνει κάθε χρόνο.

Στο Μόναχο, δεν είδες τίποτα από την κλάση που πρέπει να έχει πραγματικά μια ομάδα με τόσο εξαιρετικούς παίκτες. Ήταν μια τεράστια απογοήτευση. Αυτή η πανάκριβη ομάδα είναι σαν ένα πολυκατάστημα πολυτελείας.

Το Κατάρ επενδύει εκατομμύρια στην Παρί. Πολιτικά η στρατηγική λειτουργεί, αλλά σε αθλητικό επίπεδο η ομάδα είναι μια απογοήτευση και ο σύλλογος παραμένει μια άχαρη εμπειρία».

Παρά το γεγονός ότι η Παρί διαθέτει στην ομάδα της ονόματα όπως ο Νεϊμάρ, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Μέσι, δεν έχει κατακτήσει ακόμα την ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού έχασε από την Μπάγερν στον τελικό του 2020.

Ο Μέσι, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος του συμβολαίου του με τον σύλλογο, δεν έχει υπογράψει ακόμη νέο συμβόλαιο και ο Λαμ πιστεύει ότι οι πρωτοπόροι της Ligue 1 σπαταλούν το ταλέντο του Αργεντινού.

Ο Λαμ δήλωσε: «Ο Μέσι είναι ενσωματωμένος στην ομάδα της Αργεντινής, όπως ακριβώς ο Εμπαπέ στην ομάδα της Γαλλίας. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Ο Μέσι έδειξε κάποιες στιγμές της επιπλέον κλάσης του στο Μόναχο. Αλλά οι ικανότητές του αναπτύσσονται χωρίς λόγο, στόχο, κατεύθυνση. Ο Μέσι ήταν ανήμπορος και απελπισμένος».

Ο Φίλιπ Λαμ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο Εμπαπέ ενδεχομένως θα πρέπει να φύγει από τον σύλλογο για να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Πρόσθεσε: «Στο Μόναχο, απλώς περίμενε να πέσει η μπάλα στα πόδια του. Μου λείπει η φαντασία για το πώς θα μπορούσε να ανθίσει η καριέρα του. Το ταλέντο του δεν ενσωματώνεται».

Η Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίζεται στη συνέχεια απέναντι στη Λυών στις 2 Απριλίου, ενώ η Μπάγερν ετοιμάζεται για τον προημιτελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι τον επόμενο μήνα.