Τσίλγουελ: «Το ότι έχασα το Μουντιάλ με έκανε πιο δυνατό»

Ο αριστερός μπακ της Τσέλσι, Μπεν Τσίλγουελ, πιστεύει ότι είναι πιο δυνατός ψυχολογικά, αφού έχασε την ευκαιρία να παίξει με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τσίλγουελ: «Το ότι έχασα το Μουντιάλ με έκανε πιο δυνατό»

Ο Μπεν Τσίλγουελ έμεινε εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έπειτα από έναν τραυματισμό στον προσαγωγό που υπέστη στη νίκη της Τσέλσι επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 στο Champions League τον Νοέμβριο.

Ο 26χρονος παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο από το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι στο Άμπου Ντάμπι μαζί με τον συμπαίκτη του Ρις Τζέιμς, ο οποίος επίσης έχασε την θέση του στην ομάδα λόγω τραυματισμού.

«Πνευματικά είναι πολύ δύσκολο και όλοι οι ποδοσφαιριστές περνούν περιόδους της καριέρας τους που είναι ψυχολογικά δύσκολα και πρέπει να είσαι ανθεκτικός και να προσπαθείς να βγεις από την άλλη πλευρά πιο δυνατός», δήλωσε ο Τσίλγουελ .

«Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησα να δω τους τραυματισμούς που είχα, προσπαθώντας να τους μετατρέψω σε θετικές καταστάσεις ψυχικά και σωματικά, ώστε να επιστρέψω έτοιμος να βοηθήσω την Τσέλσι και την Αγγλία.

Είμαι απελπισμένος (να κερδίσω) για να το κάνω με τον ίδιο τρόπο που όλοι εδώ είναι απελπισμένοι να κάνουν κάτι με την Αγγλία.

Ευτυχώς είχα την τύχη να ζήσω την εμπειρία της κατάκτησης ενός μεγάλου τροπαίου στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι και φυσικά, θέλω ξανά αυτό το συναίσθημα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μέχρι το Euro για να βοηθήσω τον εαυτό μου και την Αγγλία.

Δεν είμαι ο μόνος που αισθάνεται ότι πρέπει να κερδίσουμε σύντομα ένα από αυτά τα μεγάλα τρόπαια και ελπίζω να το καταφέρουμε».

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στις 23 Μαρτίου και την Ουκρανία στις 26 Μαρτίου στα πρώτα προκριματικά του Euro 2024, με την πρώτη να είναι επανάληψη του τελικού του Euro 2020 στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Ο Τσίλγουελ πιστεύει ότι οι απαιτητικές αναμετρήσεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία να κάνει μια δήλωση.

«Νομίζω ότι είναι δύο τέλειες αναμετρήσεις για εμάς», πρόσθεσε ο Τσίλγουελ .

«Αυτά είναι τα έθνη που θέλουμε να νικήσουμε και πρέπει να νικήσουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε τα μεγάλα τρόπαια.

Θα πρέπει να τα παίξουμε τους επόμενους 12 ή 13 μήνες είτε στα προκριματικά είτε στο τουρνουά.

Είναι δύο σπουδαία παιχνίδια και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την εκστρατεία».