Μπράιτον: Γιατί απέρριψε 60 εκατομμύρια για τον Καϊσέδο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον, Πολ Μπάρμπερ, αποκάλυψε ότι ο σύλλογος αποφάσισε να μην πουλήσει τον Μοϊσές Καϊσέδο στην Άρσεναλ, επειδή στοχεύει να πετύχει το υψηλότερο πλασάρισμα στην ιστορία της ομάδας στην Premier League.

Μπράιτον: Γιατί απέρριψε 60 εκατομμύρια για τον Καϊσέδο

Η Άρσεναλ ενδιαφερόταν για τον Μοϊσές Καϊσέδο τον Ιανουάριο, με την Μπράιτον να απορρίπτει αρκετές προσφορές από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για τις υπηρεσίες του 21χρονου.

Ο διεθνής παίκτης του Εκουαδόρ, για τον οποίο η ομάδα του βόρειου Λονδίνου είχε κάνει προσφορά 60 εκατομμυρίων λιρών, παρέμεινε στη συνέχεια στην ομάδα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μπράιτον, Πολ Μπάρμπερ να παραδέχεται αστειευόμενος ότι η τεράστια προσφορά της Άρσεναλ θα ήταν αρκετή για να «πάρει μόνο τον μισό παίκτη».

Μιλώντας στο The Beautiful Game Podcast, ο Πολ Μπάρμπερ δήλωσε: «Για εμάς τον Ιανουάριο το να πουλήσουμε τον Μοΐζες δεν ήταν καλή κίνηση.

Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στην αρχή της σεζόν και ήμασταν σε εξαιρετική θέση στο πρωτάθλημα, ακόμα στο Κύπελλο Αγγλίας και είχαμε πολύ ποδόσφαιρο να παίξουμε.

Θέλουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο πλασάρισμα στην ιστορία μας στην Premier League και αν το πετύχουμε αυτό υπάρχει πιθανότητα να προκριθούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το διακύβευμα για εμάς στο δεύτερο μισό της σεζόν και ο Μοϊσές ήταν ένα μεγάλο μέρος αυτού».

Ο Καϊσέδο έχει γίνει αναπόσπαστος παίκτης της Μπράιτον από τότε που εντάχθηκε στον σύλλογο από την Ιντεπεντιέντε του Εκουαδόρ τον Φεβρουάριο του 2021 και έχει κάνει 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα φέτος.

Έχει βοηθήσει την Μπράιτον να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση της Premier League, πέντε βαθμούς μακριά από μια θέση στο Champions League, ενώ έχει και έναν ημιτελικό FA Cup να περιμένει.

Ο Μπάρμπερ αποκάλυψε την χαρά του που ο σύλλογος κατάφερε να κρατήσει τον μέσο, αλλά παραδέχτηκε ότι ο σύλλογος θα είναι προετοιμασμένος για προσεγγίσεις για αυτόν στο μέλλον από άλλους συλλόγους.

Και πρόσθεσε: «Είναι επίσης ένας νεαρός παίκτης, ο οποίος ακόμα μαθαίνει το παιχνίδι του.

Βρίσκεται μακριά από τη χώρα στην οποία γεννήθηκε και ως εκ τούτου έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο για τον παίκτη μακροπρόθεσμα, καθώς και βραχυπρόθεσμα για εμάς.

Θεωρήσαμε ότι αυτό εξυπηρετείται καλύτερα με το να κρατήσουμε τον Μοϊσές μαζί μας, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και τι θα γίνει στο μέλλον θα γίνει.

Ο Καϊσέδο είναι ένας παίκτης κορυφαίας κατηγορίας και τόσο υπέροχος και έχει την δυνατότητα να γίνει ό,τι θέλει, οπότε αυτή δεν θα είναι η μόνη μεταγραφική περίοδος όπου ο Μοϊσές θα είναι δημοφιλής πόλος έλξης για άλλους συλλόγους.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχει κατασταλάξει και η ευκαιρία του θα έρθει στο μέλλον για να γίνει ό,τι θέλει και είμαστε όλοι πολύ σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί γι' αυτόν».