Premier League: Διακοπή στα ματς για τους μουσουλμάνους παίκτες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Η Premier League αποφάσισε να δώσει ειδική άδεια κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και να διακόπτονται προσωρινά οι αγώνες για τους μουσουλμάνους παίκτες.

Premier League: Διακοπή στα ματς για τους μουσουλμάνους παίκτες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Σε μία σημαντική απόφαση προχώρησε η διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος για την περίοδο του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει αύριο (22/3) και διαρκεί έναν μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνδεσμοι διαιτητών εξέδωσαν οδηγίες προς τους ρέφερι που «σφυρίζουν» σε αγώνες τόσο της μεγάλης κατηγορίας της χώρας όσο και της Football League να διακόπτουν προσωρινά τα παιχνίδια, ώστε οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές (και διαιτητές) να μπορούν να ακολουθήσουν τη νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Με βάση αυτή την εξέλιξη, οι παίκτες θα μπορούν να καταναλώνουν μετά τη δύση του ηλίου υγρά, ενεργειακά τζελ ή συμπληρώματα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου, ενώ μετά την διακοπή θα συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο μέσος της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ, και ο ακραίος της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ, συμπεριλαμβάνονται στους παίκτες που αναμένεται να απέχουν από το φαγητό και το ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.