Μπουφόν: «Το μεγαλύτερο λάθος μου να φύγω από την Παρί»

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2019, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Μάρκο Βεράτι.

Μπουφόν: «Το μεγαλύτερο λάθος μου να φύγω από την Παρί»

Στην περίοδο της παρουσίας του στη Γαλλία και τις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφασή του να αποχωρήσει από το σύλλογο το 2019 ως το μεγαλύτερο λάθος του.

Ο 45χρονος τερματοφύλακας εκείνο το καλοκαίρι επέστρεψε στη Γιουβέντους και αγωνίστηκε για δύο ακόμα χρόνια, ενώ από το 2021 βρίσκεται πλέον στην Πάρμα.

«Η εμπειρία μου στο Παρίσι ήταν η καλύτερη της ζωής μου. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η αποχώρησή μου ήταν το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα μου. Τα παιδιά μου ακόμα με ρωτάνε γιατί έφυγα. Στο Παρίσι ένιωθα ελεύθερος, μιλούσα γαλλικά, πήγαινα σε μουσεία. Επίσης άφησα και 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι ήθελαν να παίξει ο Αρεόλα και αυτό δεν μπορούσα να το αποδεχτώ. Μου είπαν «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά δεν θα ξεκινήσεις βασικός στο Champions League. Ο Αρεόλα θα παίξει». Θεώρησα ότι αυτό δεν ήταν δίκαιο. Ήταν θέμα σεβασμού. Πώς μπορείς να λες από τον Μάρτιο ότι δεν θα παίξεις την επόμενη σεζόν; Τι παιχνίδι είναι αυτό; Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Είχαν μία πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά δεν διέθεταν την αγωνιστική συμπεριφορά της Γιουβέντους», επεσήμανε αρχικά.

Όσον αφορά τον Βεράτι, τόνισε: «Πριν παίξω με τον Βεράτι είχα πει «Τι στο καλό βλέπουν όλοι σε εκείνον που είναι τόσο ιδιαίτερο; Δεν σκοράρει, δεν μοιράζει ασίστς». Τότε τον είδα από κοντά και μπορώ να σου πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ».