Πικέ: «Το θέμα Νεγκρέιρα βασίζεται σε συνωμοσίες για τα πρωτοσέλιδα, η Ισπανία ζει για αυτά»

Για την πολύκροτη υπόθεση Νεγκρέιρα μίλησε μεταξύ άλλων ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως «ο κόσμος πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει γιατί γίνονται όλα αυτά».

Πικέ: «Το θέμα Νεγκρέιρα βασίζεται σε συνωμοσίες για τα πρωτοσέλιδα, η Ισπανία ζει για αυτά»

Ο Ζεράρ Πικέ παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική «El Pais» και μεταξύ άλλων σχολίασε την περιβόητη υπόθεση Νεγκρέιρα, με την Μπαρτσελόνα να κατηγορείται για διαφθορά λόγω πληρωμών στον πρώην αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών Ισπανίας.

Ο 36χρονος Καταλανός χαρακτήρισε συνωμοσία το όλο ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν είχαν εύνοια από τη διαιτησία. Άφησε επίσης υπονοούμενα, τονίζοντας ότι «ο κόσμος πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει γιατί γίνονται όλα αυτά».

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα: «Τίποτα δεν έγινε που να αφορά τους ποδοσφαιριστές, ποτέ δεν ζήτησα κάποιο σφύριγμα. Από επαφές που έχω με άλλους ποδοσφαιριστές ομάδων ξέρω ότι πολύ πίεζαν τους διαιτητές και πιθανόν κάποιοι έπαιρναν και σφυρίγματα.

Εμείς ως ομάδα, δεν γνωρίζουμε τίποτα, δεν είχαμε ποτέ εύνοια. Το όλο θέμα βασίζεται σε συνωμοσίες για να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα, η Ισπανία ζει για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει ο κόσμος να καταλάβει για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά».

Παράλληλα, μίλησε για τη σχέση του με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» Ζοάν Λαπόρτα: «Είχα πάντα εξαιρετική σχέση με τον Λαπόρτα από το 2008 όταν και τον γνώρισα. Πάντα λέγαμε ο ένας κατάμουτρα στον άλλον τις σκέψεις μας και φυσικά δεν έλειψαν οι στιγμές εντάσεις όπως σε κάθε αληθινή σχέση, η οποία χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη.

Οι σχέσεις μας παραμένουν εξαιρετικές παρά το γεγονός της απόσυρσης μου. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προφανές πως προχωράς σε δύσκολες συζητήσεις και λέγοντα διάφορα όπως σε κάθε επαγγελματική σχέση».