Ξέσπασμα Κόντε: «Δεν υπάρχει φλόγα, δεν είμαστε ομάδα»

Ο Αντόνιο Κόντε ξέσπασε μετά το 3-3 της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον τονίζοντας πως αυτό συμβαίνει στον σύλλογο εδώ και 20 χρόνια και γι' αυτό δεν έχει κερδίσει τίποτα.

Ξέσπασμα Κόντε: «Δεν υπάρχει φλόγα, δεν είμαστε ομάδα»

Στην… αγκαλιά της είχε τη νίκη η Τότεναμ, αφού στο 74ο λεπτό είχε κάνει το σκορ 3-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον με τον Ιβάν Πέρισιτς. Παρόλα αυτά «κατάφερε» από αυτό το ματς να πάρει μόλις έναν βαθμό, αφού έμεινε στο 3-3.

Η εξέλιξη που είχε το ματς δεν θα μπορούσε να μην εξοργίσει τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν έξαλλος και δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του. Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου έκανε σκληρές δηλώσεις λέγοντας:

«Δεν είμαστε ομάδα. Είμαστε έντεκα παίκτες που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπω παίκτες εγωιστές, παίκτες που δεν θέλουν να βοηθάει ο ένας τον άλλο και δεν παίζουν με την καρδιά τους. Μέχρι τώρα προσπαθούσα να κρύψω την κατάσταση αλλά τώρα, όχι πια.

Τα ίδια συμβαίνουν κάθε σεζόν. Η διοίκηση έχει την ευθύνη για τις μεταγραφές, ο προπονητής έχει την ευθύνη. Αλλά οι παίκτες, που είναι οι παίκτες; Βλέπω μόνο 11 παίκτες να παίζουν για τους εαυτούς τους. Έχουν συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση στην Τότεναμ.

Δεν παίζουν για κάτι σημαντικό. Δεν θέλουν να παίζουν υπό πίεση, με άγχος. Είναι εύκολο έτσι! Αυτή είναι η ιστορία της Τότεναμ εδώ και 20 χρόνια, υπάρχει ο ιδιοκτήτης αλλά δεν έχουν κερδίσει ποτέ κάτι. Γιατί;

Δεν υπάρχει φλόγα, δεν υπάρχει επιθυμία. Θα πρέπει να την έχεις αυτή σε κάθε στιγμή. Όταν δεν είσαι ομάδα δεν μπορείς να βελτιωθείς. Εδώ παίζουμε για το σήμα. Παίζουμε για να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς της Τότεναμ. Πρέπει να έχετε τη φλόγα στα μάτια σας.

Αυτό είναι επίσης απαράδεκτο για τους οπαδούς. Μας ακολουθούν, πληρώνουν εισιτήριο και αυτή η εμφάνιση είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν να συνεχίσουν έτσι, μπορούν να αλλάξουν τον προπονητή, πολλούς προπονητές, αλλά η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει.

Πιστέψτε με. Ψάχνουμε συνέχεια δικαιολογίες για τους παίκτες, δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες, είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε μιλώντας σε πολύ έντονο ύφος.