Χάαλαντ: Πλησιάζει Σαλάχ και Φαν Νίστερλροϊ και στο βάθος... ρεκόρ 100ετίας

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε πέντε γκολ εναντίον της Λειψίας το βράδυ της Τρίτης. Τα γκολ αυτά τον έστειλαν πέρα από την συζήτηση για το ρεκόρ τερμάτων των Μο Σαλάχ και Ρουντ φαν Νίστελρόι και... στο κυνήγι του Ντίξι Ντιν. Μπορεί να πιάσει τον θρύλο της Έβερτον;

Χάαλαντ: Πλησιάζει Σαλάχ και Φαν Νίστερλροϊ και στο βάθος... ρεκόρ 100ετίας

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ανέβηκε σε άλλη στρατόσφαιρα. Κυνηγάει πλέον ένα ρεκόρ που φαινόταν άπιαστο. Στοχεύει λοιπόν στο ρεκόρ που κατέχει ο Ντίξι Ντιν, αφού το βράδυ της Τρίτης ισοφάρισε το ρεκόρ των Λουίς Αντριάνο και Λιονέλ Μέσι για τα περισσότερα γκολ σε αγώνα του Champions League.

Βρισκόταν στα 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις πριν η Μάντσεστερ Σίτι παίξει με την Λειψία για το Champions League, στήθος με στήθος με τους ανταγωνιστές του για τα περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μια σεζόν μεταξύ των παικτών της Premier League.

Μετά τα πέντε γκολ που πέτυχε, έχει πλέον 39. Μετά από 36 παιχνίδια την περίοδο 1993-94, ο Άντριου Κόουλ είχε πετύχει 36 γκολ. Ο Χάρι Κέιν είχε 35 το 2017-18 μετά από τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Αλλά κανείς από τους δύο δεν κατέχει το ρεκόρ. Το ρεκόρ κατέχουν ο Ρουντ φαν Νίστελρόι (2002-03) και ο Μο Σαλάχ (2017-18), οι οποίοι σημείωσαν αμφότεροι από 44 γκολ σε 52 παιχνίδια - 0,84 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Χάαλαντ έχει μέσο όρο 1,08 ανά παιχνίδι τη φετινή σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ακόμα 11 παιχνίδια στην Premier League, τουλάχιστον άλλα δύο στο Champions League και παίζει το Σάββατο με την Μπέρνλι για το FA Cup. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 14 ακόμα παιχνίδια για να πετύχει πέντε γκολ και να καταρρίψει το ρεκόρ του φαν Νίστελρόι και του Σαλάχ .

Ντίξι Ντιν; Λοιπόν, αυτό είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Την περίοδο 1927-28, ο Ντιν πέτυχε 63 γκολ σε 41 παιχνίδια για την Έβερτον. Όχι, δεν αλλάξαμε κατά λάθος αυτούς τους αριθμούς. Εκείνη τη σεζόν μετρούσε 1,53 γκολ ανά παιχνίδι. Αυτό το ρεκόρ δεν θα επιτευχθεί, σίγουρα, αλλά ο Χάαλαντ μπορεί να έχει τα 63 γκολ στο στόχαστρό του.

Ο Χάαλαντ θα πρέπει να έχει μέσο όρο 1,71 γκολ ανά παιχνίδι σε αυτά τα 14 παιχνίδια για να πιάσει τον Ντιν, αλλά αν η Σίτι προχωρήσει στο FA Cup, όπως αναμένεται, θα έχει ακόμα περισσότερα παιχνίδια και πιθανότατα θα είναι σε απόσταση αναπνοής από το εν λόγω ρεκόρ που κρατά 100 και πλέον χρόνια.