Μπράιτον: Ανανέωσε ο Λαλάνα

Στην επέκταση του συμβολαίου του Άνταμ Λαλάνα για ακόμη μια σεζόν προχώρησε η Μπράιτον. 

Μπράιτον: Ανανέωσε ο Λαλάνα

Ο μέσος της Μπράιτον, Άνταμ Λαλάνα, υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Ο 34χρονος ήταν τακτικός παίκτης της Μπράιτον από τότε που ήρθε από την Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2020, αλλά το συμβόλαιό του επρόκειτο να λήξει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο πρώην διεθνής Άγγλος δεν έχει αγωνιστεί για την Μπράιτον από τον Ιανουάριο λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό, αλλά ήταν βασικός παίκτης πριν, παρά την αλλαγή προπονητή τον Σεπτέμβριο από τον Γκρέιαμ Πότερ στον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Ο Λαλάνα δήλωσε: "Δεν είναι μυστικό ότι απολαμβάνω πραγματικά τον εαυτό μου σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Αν και δεν γίνομαι νεότερος, εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι μπορώ να συνεισφέρω πολλά.

"Ο σύλλογος και ειδικά ο Ρομπέρτο μου το έκαναν αυτό πολύ ξεκάθαρο, οπότε έκανε την απόφασή μου πολύ εύκολη".

Ο Ντε Τζέρμπι φοβήθηκε ότι θα στερηθεί την επιρροή του Λαλάνα στο γήπεδο για το υπόλοιπο της σεζόν μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, αλλά ο Λαλάνα περιμένει να επιστρέψει για να βοηθήσει την Μπράιτον στην προσπάθεια της να προκριθεί στην Ευρώπη στην Premier League και στο FA Cup.

Ο ίδιος δήλωσε: "Θα τρέξω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε σίγουρα θα επιστρέψω πριν από το τέλος της σεζόν, αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά. Υπάρχουν πολλά για να παίξουμε, με την εμπλοκή μας ακόμα στο FA Cup και τα παιχνίδια που αναπροσαρμόζονται για το τέλος της σεζόν, οπότε υπάρχουν πολλά για να δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση".

Η Μπράιτον, που είναι αυτή τη στιγμή έβδομη, θα βρεθεί έξι βαθμούς πίσω από την Τότεναμ στην τέταρτη θέση με δύο παιχνίδια λιγότερα, αν νικήσει την Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της το βράδυ της Τετάρτης.

Ερωτηθείς αν το Champions League είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, ο Λαλάνα είπε: "Φυσικά. Δεν υπάρχει πλέον καμία κρυψώνα. Στην αρχή της σεζόν, όταν ξεκινήσαμε τόσο καλά, δεν μπορείς πραγματικά να μιλήσεις για το τι θέλουμε να πετύχουμε, αλλά βλέπω πώς παίζουμε, τις ευκαιρίες που δημιουργούμε, την κατοχή, τη σφραγίδα που βάζουμε στα παιχνίδια και τον σεβασμό που μας δίνουν οι αντίπαλοι.

Δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι παλεύουμε για την Ευρώπη και γιατί όχι για την τέταρτη θέση".

Πριν από τον τραυματισμό του, ο Λαλάνα είχε παίξει σε κάθε παιχνίδι που ήταν διαθέσιμος φέτος για την Μπράιτον, κάνοντας 14 συμμετοχές ως βασικός και άλλες τέσσερις ως αλλαγή.

Ο Λαλάνα έχει πραγματοποιήσει 74 εμφανίσεις από τότε που μετακόμισε στην Μπράιτον, ενώ προηγουμένως είχε παίξει 178 φορές σε μια εξαετή θητεία στη Λίβερπουλ και 265 φορές σε μια οκταετή παραμονή στη Σαουθάμπτον.