Αθλέτικ Mπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1: Με Ραφίνια και VAR διατήρησε το +9 πριν το clásico!

H Μπαρτσελόνα με γκολ του Ραφίνια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ( μέτρησε χάρη στο VAR) επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο που στο 88' ισοφάρισε με τον Ινιάκι Γουίλιαμς αλλά δύο λεπτά μετά το. τέρμα ακυρώθηκε για χέρι του του Μουνιάιν. Έτσι οι Καταλανοί διατήρησαν το +9 από την Ρεάλ Μαδρίτης πριν την υποδεχθούν στο clasicο του πρωταθλήματος

Αθλέτικ Mπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1: Με Ραφίνια και VAR διατήρησε το +9 πριν το clásico!

Aναλλοίωτη έμεινε η κατάσταση στην κορυφή της La Liga μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής αφού η Μπαρτσελόνα πέρασε με το ...αγαπημένο της 1-0 κι από το «Σαν Μαμές» κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο κι επανέφερε τη διαφορά της στους 9 πόντους από τη δεύτερη Ρεάλ Mαδρίτης πριν την υποδεχθεί στο clásico την προσεχή Κυριακή.

Εκεί όπου θα παιχθεί το μισό πρωτάθλημα...

Mε τους φίλους της ομάδας του Βαλβέρδε να κάνουν ρεκόρ προσέλευσης στην σεζόν είχαν ευκαιρίες με τους Μπερενγκέρ και Ραούλ Γκαρθία (33' δοκάρι) για να προηγηθουν στο πρώτο μέρος αλλά το γκολ το πέτυχε στις καθυστερησεις του πρώτου μέρους ο Ραφίνια μετά από πάσα του Μπούσκετς με το «κακό» (δεξί) του πόδι!

Γκολ που μέτρησε χάρη στο VAR αφού ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ λανθασμένα.

Ο Bραζιλιάνος πανηγύρισε με ...χρονοκαθυστέρηση φτάνοντας τα 9 γκολ (άλλες τόσες ασίστ) κι είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον επανακάμψαντα (μαζί με τον Γκάβι) Λεβαντόφσκι.

Στην επανάληψη κι αφού ο Λεβαντόφσκι για δεύτερη φορά στο ματς δεν βρήκε δίχτυα η τεχνολογία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επίσης αφού στο 88' ο Ινιάκι Γουίλιαμς σκόραρε στην κόντρα αλλά δύο λεπτά αργότερα το VAR ανακάλυψε χέρι του Μουνιάιν στο ξεκίνημα της φάσης.

Έτσι με τους «μπλαουγκράνα» να παίζουν... ταμπούρι μπροστά από την εστία του Τερ Σέγκεν (που κατέβασε ρολά σε προσπάθειες των Μουνιάιν και Μπερενγκέρ...) με την συνδρομή των Κουντέ και Μάρκος Αλόνσο το ματς έληξε με το μίνιμουμ σκορ για την 21η νίκη της ομάδας του Τσάβι

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3

Κάντιθ - Χετάφε 2-2
(39’ Σομπρίνο, 82’ πέν. Αλκαράθ - 61’ πέν., 90+16' πέν. Ουνάλ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 3-1
(23’ Βινίσιους, 40’ Μιλιτάο, 90'+3' Ασένσιο – 8’ Χοσέλου)

Έλτσε – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-1
(90’+6’ Τετέ Μορέντε - 4’ Λάριν)

Θέλτα Βίγκο - Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0
(51', 85' Άσπας, 52' αυτ. Κις)

Βαλένθια - Οσασούνα 1-0
(74' Τζάσμιν Κλάιφερτ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3

Μαγιόρκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(50' Κανγκ-Ιν - 3' Φερνάντεθ)

Σεβίλλη - Αλμερία 2-1
(45+2' πεν. Οκάμπος, 73' Λαμέλα - 2' Ακιέμε)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μπέτις 1-1
(38' Ινγκλέσιας - 53' Πίνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-1
(45+1' Ραφίνια)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3

22.00: Ζιρόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ