Ο Τσάβι θέλει να γίνει ο Σερ Άλεξ της Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι θα ήθελε να μιμηθεί τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια - αλλά γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα θα καθορίσουν αν θα μπορέσει να το κάνει.

Ο Τσάβι θέλει να γίνει ο Σερ Άλεξ της Μπαρτσελόνα

Ο Τσάβι έχει εντυπωσιάσει στον πρώτο του πλήρη χρόνο στην ηγεσία του Καμπ Νου και έχει τον σύλλογο εννέα βαθμούς μακριά από την αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της La Liga.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έχει "ήδη εξετάσει" την επέκταση του συμβολαίου του μετά την τρέχουσα λήξη του 2024.

Όμως, μιλώντας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Τσάβι γνωρίζει ότι πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να παραμείνει.

"Νομίζω ότι αυτό είναι δύσκολο σε αυτόν τον σύλλογο", είπε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να φτάσει τα 26 χρόνια του Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Θέλω να πω, θα το ήθελα πολύ! Έχω πει χίλιες φορές ότι αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου εδώ, αλλά θα είναι δύσκολο.

Θα το δούμε. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο που μου δείχνει την εμπιστοσύνη του, είναι καλό να ακούω ότι μας στηρίζει.

Θα ήθελα να μείνω εδώ για πολλά χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα θα υπαγορεύσουν το μέλλον μας".

Ο επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχασε τις νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια νωρίτερα αυτό το μήνα με τραυματισμό στον προσαγωγό.

Ο Πολωνός επιθετικός αναμένεται να είναι διαθέσιμος για να επιστρέψει στο παιχνίδι της Κυριακής και ο Τσάβι εξήρε την επίδρασή του μετά την άφιξή του από την Μπάγερν Μονάχου το περασμένο καλοκαίρι.

"Ο Ρόμπερτ είναι πολύ καλά. Έχει επιστρέψει στις προπονήσεις από την Πέμπτη. Δίνει το παράδειγμα στα αποδυτήρια για το πόσο συμμετέχει, είναι αφοσιωμένος, αισθάνεται καλά και θέλει να παίζει.

Ο Ρόμπερτ είναι ένας παίκτης που έχει αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας εδώ, είναι τόσο καλό για εμάς από την άφιξή του.

Μιλάω πολύ μαζί του για το ποδόσφαιρο, για το πώς εξελίσσεται. Νομίζω ότι είχε αντίκτυπο παρόμοιο με τον Ροναλντίνιο, τον Μέσι... είναι ένας τύπος που έχει αλλάξει τη νοοτροπία μέσα στον σύλλογο. Ίσως να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα".